Peste 130.000 de lei pentru împrejmuirea Centrului de vizitare Poarta Raiului. Scopul, protejarea clădirilor de animalele domestice și sălbatice
Peste 130.000 de lei vor fi alocați pentru împrejmuirea Centrului de vizitare Poarta Raiului, din Munții Șureanu, pentru a proteja clădirea și centrele expoziționale de animalele domestice și sălbatice, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în ședința de joi a Consiliului Județean Alba.
- Denumirea obiectivului de investiţii: „Împrejmuire Centru de vizitare Poarta Raiului”
- Proiectant: S.C. CAPITEL PROIECT S.R.L.
- Beneficiarul obiectivului: CONSILIUL JUDEŢEAN ALBA
- Amplasamentul obiectivului: satul Tău-Bistra, Trup Poarta-Raiului, comuna Șugag, județul Alba, C.F. 70792 Şugag, nr. cad. 70792
- Indicatori tehnico – economici:
Principalii indicatori tehnico economici ai investiției sunt:
– Valoarea totală a investiţiei este de 134613,59 lei cu TVA, din care valoarea C+M este de 105360,03 lei cu TVA.
– sistemul constructiv ales este din fundații de beton izolate, ancore metalice, elemente de ancorare și stâlpi de lemn.
– durata de execuţie a obiectivului: 12 luni
– perimetrul terenului are o lungime de 275,13 m
– adâncimea de fundare va fi de 105 cm sub cota terenului natural
– regim de înălțime propus: minim 1,4 m și maxim 3 m
- Finanţarea investiţiei:
– buget local 134.613,59 lei cu TVA
”Situl de importanţă comunitară ROSCI0085 Frumoasa a fost desemnat arie naturală protejată prin Ordinul Ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile nr. 1964/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiectul CJ Alba.
Clădirea Centrul de vizitare de la Poarta Raiului a fost realizată prin proiectul „Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, SMIS – CSNR 36409 și este situată în satul Tau-Bistra, Trup Poarta-Raiului, comuna Șugag, județul Alba, pe un teren cu o suprafața de 4094 mp.
Terenul pe care se află centrul de vizitare sus amintit, se găseşte într-o zona turistică importantă a județului Alba, caracterizat prin sălbăticia locurilor şi frumuseţile sale naturale, potrivit sursei citate.
Având în vedere zona foarte puțin populată și sălbatică dar și prezența animalelor sălbatice se impune necesitatea realizării protejării obiectivului Centrul de vizitare de la Poarta Raiului și a centrelor expoziționale exterioare.
Scopul investiției ”Împrejmuire Centru de vizitare Poarta Raiului” este de a proteja clădirea dar și centrele expoziționale exterioare de animalele domestice și sălbatice.
Prin soluția de proiectare adoptată în Studiul de fezabilitate, proiectul își propune construirea împrejmuirii care conține poarta de acces pietonal, poarta de acces auto și împrejmuirea.
Împrejmuirea se va face pe perimetrul terenului și va avea o lungime totală de 275,13 metri, din care porțile de acces pietonal și porțile de acces auro vor avea 10,45 metri iar împrejmuirea 264, 68 metri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii