Rămâi conectat

Actualitate

Peste 1.600 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 1.600 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj-Napoca. dintre aceștia, 39 au fost transportate la spital, iar comparativ cu anul trecut, numărul solicitărilor medicale a fost cu 4,5 la sută mai mic. Intervenţia salvatorilor a fost cerută în special pentru dureri de cap, consum în exces de alcool, suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe. Peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD au fost mobilizaţi din mai multe judeţe pentru festival.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în perioada 2-5 august, pe durata festivalului Untold din Cluj, 1.639 de persoane au avut nevoie de ajutor medical, dintre are 39 au fost transportate la spital. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul nopţii de duminică spre luni, când au fost asistate 524 de persoane.

Numărul solicitărilor medicale a fost mai mic cu 4,5 la sută faţă de anul trecut.

Intervenţia salvatorilor a fost cerută în special pentru simple zgârieturi, dureri de cap, consum în exces de alcool, suspiciuni de fracturi, dar şi traumatisme severe.

Pentru festivalul Untold au fost mobilizaţi peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD, din Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş. Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

De asemenea, pe toată durata festivalului au existat şase puncte medicale dotate cu echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, cu personal SMURD, dar şi studenţi voluntari.

Potrivit IGSU, înainte de eveniment, inspectorii ISU Cluj au făcut controale atât la amenajările temporare, cât şi la obiectivele din perimetrul locaţiei şi în zonele adiacente, scrie News.ro

[nggallery id=5983]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea