Rămâi conectat

Actualitate

Peste 1.600 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj

Publicat

în

Peste 1.600 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj-Napoca. dintre aceștia, 39 au fost transportate la spital, iar comparativ cu anul trecut, numărul solicitărilor medicale a fost cu 4,5 la sută mai mic. Intervenţia salvatorilor a fost cerută în special pentru dureri de cap, consum în exces de alcool, suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe. Peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD au fost mobilizaţi din mai multe judeţe pentru festival.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în perioada 2-5 august, pe durata festivalului Untold din Cluj, 1.639 de persoane au avut nevoie de ajutor medical, dintre are 39 au fost transportate la spital. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul nopţii de duminică spre luni, când au fost asistate 524 de persoane.

Numărul solicitărilor medicale a fost mai mic cu 4,5 la sută faţă de anul trecut.

Electrica Furnizare Discount

Intervenţia salvatorilor a fost cerută în special pentru simple zgârieturi, dureri de cap, consum în exces de alcool, suspiciuni de fracturi, dar şi traumatisme severe.

Pentru festivalul Untold au fost mobilizaţi peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD, din Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş. Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

De asemenea, pe toată durata festivalului au existat şase puncte medicale dotate cu echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, cu personal SMURD, dar şi studenţi voluntari.

Potrivit IGSU, înainte de eveniment, inspectorii ISU Cluj au făcut controale atât la amenajările temporare, cât şi la obiectivele din perimetrul locaţiei şi în zonele adiacente, scrie News.ro

Publicitate

Actualitate

Raed Arafat: „Trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze

Publicat

în

Raed Arafat: „Trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze.

El a fost prezent la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns sâmbătă ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, constând în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID.

„Să ne concentrăm pe a informa corect populația. Eu, cu tot dreptul de libera exprimare, aș tăia microfonul la toți care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze.

Electrica Furnizare Discount

Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat Raed Arafat.

În opinia sa, „suntem la momentul în care să facem aşa”, conform Agerpres.

„Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri.

Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a detaliat şeful DSU.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

ISU ALBA: Astăzi se împlinesc 12 ani de SMURD, 12 ani care reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață

Publicat

în

ISU ALBA: Astăzi se împlinesc 12 ani de SMURD, 12 ani care reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață

Cu ocazia împlinirii a 12 ani de SMURD reprezentanții ISU Alba transmit prin intermediul mediului de socializare:

Astăzi se împlinesc 12 ani de SMURD, 12 ani care reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață.

Miile de vieți salvate sunt mărturia curajului, dăruirii și profesionalismului celor care îmbrăca uniforma roșie.

Electrica Furnizare Discount

La mulți ani voluntarilor, pompierilor, asistenților, medicilor și piloților!

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Manifest pentru eradicare și abolirea sclaviei globale, la Alba Iulia. Un grup de tineri atrage atenția asupra gravității fenomenului

Publicat

în

Manifest pentru eradicare și abolirea sclaviei globale, la Alba Iulia. Un grup de tineri atrage atenția asupra gravității fenomenului

Cu ocazia zilei de 16 octombrie ce marchează „Ziua Mondială a Marșului pentru Libertate” un grup de adolescenți din Alba Iulia a manifestat în fața celui mai nou centru comercial pentru a atrage atenția asupra sclaviei moderne și necesitatea abolirii acesteia.

„România este pe locul doi la traficul de persoane și una dintre 130 de femei din lume este traficată!” , atrage atenția una dintre tinerele prezente la manifestație. „Haideți să ne unim și împreună să eradicăm sclavia mondială!” , completează aceasta.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare