Rămâi conectat

Actualitate

Pensii militare 2023. Marcel Ciolacu: „Nu sunt pensii speciale. Îmi mențin punctul de vedere”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii militare 2023. Marcel Ciolacu: „Nu sunt pensii speciale. Îmi mențin punctul de vedere”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia pensiile militarilor nu sunt pensii speciale şi a adăugat că 22 de state ale Uniunii Europene sunt de aceeaşi părere.

„Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Îmi menţin punctul de vedere. 22 de state membre ale Uniunii Europene consideră că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Chestionat cum pot fi aduse şi pensiile militarilor în zona de contributivitate, liderul PSD a replicat: „Sunt ferm convins că vom găsi soluţiile. De aceea am cerut un raport la Banca Mondială. Dar îmi menţin părerea – pensiile militarilor nu sunt pensii speciale”.

Marcel Ciolacu a precizat că Parlamentul va vota cât mai curând proiectul de lege privind pensiile speciale, în contextul în care miercuri apare raportul pe acest subiect de la Banca Mondială, scrie News.ro.

Referitor la subiectul decarbonizării, liderul PSD a spus că aşteaptă să vadă cu ce soluţii va veni Ministerul Energiei, dacă va fi o reglementare prin proiect de lege sau prin ordonanţă.

De asemenea, Ciolacu a adăugat că aşteaptă să vadă ce variantă va propune Ministerul Justiţiei privind legea avertizorilor de integritate, dacă va fi făcută reglementarea prin ordonanţă sau nu.

„Este o prioritate. Am găsit că erau pensiile speciale şi se va veni cu forma după ce Banca Mondială vom avea proiectul final şi raportul final. Şi vom veni categoric cu acele măsuri pentru a modifica în Parlament şi unde mai era blocajul, la decarbonizare? Aşteptăm de la Ministerul Energiei soluţia, ori prin ordonanţă, ori în Parlament şi avertizorul de integritate, la fel, aşteptăm din partea Ministerului Justiţiei o hârtie foarte clar ce vine de la Comisie. Jalonul este îndeplinit în momentul în care Comisia Europeană confirmă. Sunt ferm convins că astăzi sau mâine o să îmi de la Ministerul Justiţiei ultimul punct de vedere al Comisiei şi va fi o modificare. Nu e o problemă că parlamentarii au muncit de trei ori la acest proiect”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea