PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii
PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii
Noile decizii de pensionare, sunt așteptate de milioane de seniori din România, mai exact, un docuemnt care urmează să fie emis conform noii Legi a pensiilor, după recalcularea acestora.
Noua lege a impus un proces de recalculare în baza unor noi reguli, promisiunea oficialilor fiind aceea că niciun pensionar nu va primi mai puțini bani după ce acest proces se va fi încheiat.
Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a declarat la Antena 3 CNN că: ”Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale”, a explicat politicianul care a mai precizat că este crucial pentru toți pensionarii să înțeleagă că această schimbare nu va duce la scăderea pensiilor lor, asigură Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.
Citește și: PENSII 2024: Câte pensii prevăzute de legi speciale au fost încasate în aprilie 2024? 345 lei pentru un artist, peste 2.100 lei un revoluționar
Procesul de recalculare va aduce modificări semnificative pentru unii pensionari, cu majorări care pot ajunge între 80 și 90%. Persoanele vizate sunt cele cu un stagiu mare de cotizare, între 35 și 40 de ani, care vor beneficia de puncte de stabilitate pentru fiecare an suplimentar de muncă peste cei 25 de ani.
Dar aceste modificări nu se opresc aici. Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare și o dublă majorare. Aceștia sunt cei care au avut venituri extraordinare, precum prime și sporuri pentru care s-au plătit contribuții. Aceștia trebuie să depună actele doveditoare la casele de pensii pentru a solicita această recalculare.
Citește și: PENSII 2024: Care este cea mai mică pensie în România? Țara noastră, cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană
Începând cu 1 septembrie, timp de 6 luni, angajații de la casele de pensii vor face această a doua recalculare. În tot acest timp, plata pensiilor majorate este în mâinile liderilor europeni, deoarece ministrul de Finanțe negociază la Bruxelles o prelungire de până la șapte ani a perioadei în care România să iasă din procedura de deficit excesiv. Acest lucru devine imperativ, deoarece majorările de pensii exercită o presiune considerabilă asupra bugetului național.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Pensii 2025: Care este nivelul minim al venitului asigurat și cuantumul contribuției de asigurări sociale din luna ianuarie a anului viitor
Pensii 2025: Care este nivelul minim al venitului asigurat și cuantumul contribuției de asigurări sociale din luna ianuarie a anului viitor Din 1 ianuarie 2025, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat cu casa de pensii este de 4.050 lei, iar cuantumul contribuţiei de asigurări sociale aferent acestui venit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Actualitateacum 3 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 4 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 2 zile
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Actualitateacum 7 ore
12 decembrie 1916: Consiliul de Miniștri a aprobat transferul Tezaurului României în Rusia