Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pelerini în Ţara Sfântă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După ce a vizitat Israelul, doamna prof. univ. dr. Elena Macavei a început o amplă şi laborioasă documentare despre Ţara Sfântă. Ca urmare a publicat cartea „Pelerini în Ţara Sfântă”, prin grija Editurii Asociaţiunii ASTRA din Sibiu.
Nu e simplu să scrii despre ţara în care s-a născut şi a trăit Iisus Hristos, Mesia, Dumnezeu Întrupat ce a devenit OM şi care prin moartea Sa a dat o nouă şansă omenirii, şansa de a se mântui. Însă prof.dr. Elena Macavei ne-a oferit şi de această dată o lucrare excepţională, aşa cum ne-a obişnuit. Nume cunoscut şi recunoscut, d-na prof. univ. dr. Elena Macavei a primit Premiul Academiei Române în anul 2003 pentru lucrarea „Pedagogie. Teoria educaţiei”, iar lucrările domniei sale pun în evidenţă harul unui pedagog adevărat care cunoaşte comunicarea şi are excepţionala capacitate de a transmite ceea ce ştie, are dorinţa de a împărtăşi.
Cartea „Pelerini în Ţara Sfântă”, scrisă de prof. univ. dr. Elena Macavei, nu a apărut în urma unor impresii de moment, ci e o lucrare scrisă în urma unor serioase documentări, o carte bine structurată. Măiestria autoarei de a esenţializa şi sistematiza este evidentă. Preotul prof. univ. dr. George Remete spunea că „…este o carte foarte bine scrisă, este una dintre cărţile importante despre Ţara Sfântă”.
Autoarea scrie despre tradiţia care spune că Israel (în ebraică luptător cu Dumnezeu şi Biruitor) îşi datorează numele meritelor lui Iacov, al treilea patriarh (după Avram şi Isaac), merite recunoscute de Îngerul Domnului pentru că a luptat şi a biruit la Peniel. De atunci, urmaşii Patriarhilor s-au numit poporul lui Israel. Ţara esre împărţită în 6 regiuni administrative ce cuprind 57 de municipii şi 845 de aşezări rurale. Imnul are versurile compuse de un evreu provenit din România. Istoria Israelului este complicată şi însângerată. În lucrare găsim repere istorice începând cu anii 10.000 – 6.000 î.H. când au fost datate primele aşezări pe Valea Iordanului, în Deşertul Iudeei şi până în zilele noastre (2009 d.H.), sistematizate pe ani şi evenimente.
Învăţătura lui Hristos s-a răspândit în lume pentru că Iisus Hristos este Dumnezeu Întrupat este Dumnezeu şi OM. Este Dumnezeu adevărat şi OM adevărat. Iisus Hristos a venit între oameni să mântuiască lumea de păcat, s-o împace cu Dumnezeu. EL întrupează credinţa, iubirea, blândeţea, speranţa, dreptatea, milostenia şi jertfa. De aceea, cei ce călătoresc în Ţara Sfântă sunt tulburaţi de emoţii că pot merge pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos, îşi bucură sufletul şi se îmbogăţesc spiritual.
Eva HANĂŞ, institutor, Sebeş


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

În cursul zilei de sâmbătă, 3 iunie, pe fondul mai multor avertizări Cod Portocaliu (Meteorologic și Hidrologic), în județul Alba s-au înregistrat precipitații abundente care au produs efecte în mai multe zone, astfel:

Pe fondul avertizărilor Cod Portocaliu meteo și hidro, la nivelul județului Alba, până la momentul actual, bilanțul evenimentelor este următorul:

Elit - Gustul Desăvârșit

– evacuare apă din subsol pe raza localității Sebeșel, comuna Săsciori (a intervenit SVSU Săsciori);

– degajare aluviuni de pe DN1, raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș în cooperare cu SDN Alba);

– evacuare apă din 2 curți și 1 subsol pe raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș );

– arbore căzut pe carosabil, pe DJ 107C în localitatea Drâmbar, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– evacuare apă din garaj în localitatea Hăpria, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– Oraș Câmpeni – strada Valea Brătinesei sunt 20 de curți inundate și un podeț colmatat, intervine Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Câmpeni.

UPDATE: Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Bistra intervin pentru degajarea unor arbori cazuți în vale, și decolmatarea drumuri de acces în loc. Bistra, zona Valea Lipăii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis încă o avertizare de cod portocaliu pentru fenomene imediate de inundații valabilă pentru județul Alba, până la ora 03:00.

La această oră a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă în perioada 03.06.2023 ora 21:00 – 04.06.2023 ora 03:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Geoagiu – pe sectorul aferent S.H. Teiuș, Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Județul Alba se află sâmbătă seara sub asediul femomenelor meteo extreme, mai multe avertizări de inundații fiind emise de autorități.

CITEȘTE ȘI: INUNDAȚII în satul Hăpria din Ciugud: Viitura a luat cu asalt străzile și gospodăriile oamenilor

În orașul Câmpeni, strada Brătinesei se află sub ape, după o rupere de nori petrecută în această seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inundații au mai fost astăzi și între Sebeș și Cut și în satul Hăpria din comuna Ciugud.

CITEȘTE ȘI: Avertizare RO-ALERT de INUNDAȚII în Alba: „Îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a emis o avertizare de extremă urgență RO-ALERT de inundații pentru mai multe zone din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare