Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pelerini în Ţara Sfântă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a vizitat Israelul, doamna prof. univ. dr. Elena Macavei a început o amplă şi laborioasă documentare despre Ţara Sfântă. Ca urmare a publicat cartea „Pelerini în Ţara Sfântă”, prin grija Editurii Asociaţiunii ASTRA din Sibiu.
Nu e simplu să scrii despre ţara în care s-a născut şi a trăit Iisus Hristos, Mesia, Dumnezeu Întrupat ce a devenit OM şi care prin moartea Sa a dat o nouă şansă omenirii, şansa de a se mântui. Însă prof.dr. Elena Macavei ne-a oferit şi de această dată o lucrare excepţională, aşa cum ne-a obişnuit. Nume cunoscut şi recunoscut, d-na prof. univ. dr. Elena Macavei a primit Premiul Academiei Române în anul 2003 pentru lucrarea „Pedagogie. Teoria educaţiei”, iar lucrările domniei sale pun în evidenţă harul unui pedagog adevărat care cunoaşte comunicarea şi are excepţionala capacitate de a transmite ceea ce ştie, are dorinţa de a împărtăşi.
Cartea „Pelerini în Ţara Sfântă”, scrisă de prof. univ. dr. Elena Macavei, nu a apărut în urma unor impresii de moment, ci e o lucrare scrisă în urma unor serioase documentări, o carte bine structurată. Măiestria autoarei de a esenţializa şi sistematiza este evidentă. Preotul prof. univ. dr. George Remete spunea că „…este o carte foarte bine scrisă, este una dintre cărţile importante despre Ţara Sfântă”.
Autoarea scrie despre tradiţia care spune că Israel (în ebraică luptător cu Dumnezeu şi Biruitor) îşi datorează numele meritelor lui Iacov, al treilea patriarh (după Avram şi Isaac), merite recunoscute de Îngerul Domnului pentru că a luptat şi a biruit la Peniel. De atunci, urmaşii Patriarhilor s-au numit poporul lui Israel. Ţara esre împărţită în 6 regiuni administrative ce cuprind 57 de municipii şi 845 de aşezări rurale. Imnul are versurile compuse de un evreu provenit din România. Istoria Israelului este complicată şi însângerată. În lucrare găsim repere istorice începând cu anii 10.000 – 6.000 î.H. când au fost datate primele aşezări pe Valea Iordanului, în Deşertul Iudeei şi până în zilele noastre (2009 d.H.), sistematizate pe ani şi evenimente.
Învăţătura lui Hristos s-a răspândit în lume pentru că Iisus Hristos este Dumnezeu Întrupat este Dumnezeu şi OM. Este Dumnezeu adevărat şi OM adevărat. Iisus Hristos a venit între oameni să mântuiască lumea de păcat, s-o împace cu Dumnezeu. EL întrupează credinţa, iubirea, blândeţea, speranţa, dreptatea, milostenia şi jertfa. De aceea, cei ce călătoresc în Ţara Sfântă sunt tulburaţi de emoţii că pot merge pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos, îşi bucură sufletul şi se îmbogăţesc spiritual.
Eva HANĂŞ, institutor, Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea