Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba prins de TREI ori la volan fără permis: A făcut accident URMĂRIT de poliție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba prins de TREI ori la volan fără permis: A făcut accident URMĂRIT de poliție

Un tânăr din Alba a fost condamnat la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Pe parcursul termenului de supraveghere tânărul va presta timp de 60 de zile activitate neremunerată în cadrul Primăriei municipiului Sebeș sau Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș.

Sentința Judecătoriei Sebeș a fost pronunțată în data de 10 august, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut că în data 27.03.2022, în jurul orei 16.30, lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Secției 7 efectuau activități de patrulare pe DC 51, ocazie cu care au oprit autoturismul VW Golf. La volan a fost identificat inculpatul G.I., care a înmânat documentele de identificare deținute asupra sa și a declarat că nu deține permis de conducere, acest aspect fiind confirmat și de verificările efectuate la fața locului, în bazele de date disponibile organelor de poliție.

În data 14.12.2021, în jurul orei 01:20, lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Secției 7 Poliție Rurală efectuau activități de patrulare pe DN 67C, ocazie cu care au oprit autoturismul care se deplasa în direcția Perești-Săsciori întrucât autovehiculului respectiv nu îi funcționa semnalizarea. La volan a fost identificat inculpatul (în vârstă de 17 ani), care a declarat că nu are documentele de identificare asupra sa și că nu deține permis de conducere.

În după-amiaza zilei de 10.01.2023 inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului marca Audi A4 și, avându-l ca pasager pe fratele său. Cei doi au efectuat unele cumpărături după care s-au deplasat pe o stradă de unde a luat-o pe martoră, aceasta din urmă urcându-se pe bancheta din spate a autoturismului. În continuare, inculpatul s-a deplasat cu autoturismul spre domiciliul său.

La ora 1536, în timp ce rula pe stradă, inculpatul s-a întâlnit cu un echipaj de poliție rutieră. Cunoscând faptul că inculpatul nu posedă permis de conducere agenții de poliție au pornit în urmărirea autoturismului, efectuând semnal de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotare.

În acest context, inculpatul a mărit viteza de deplasare în încercarea de a scăpa, fiind urmărit de agenții de poliție pe o distanță de aproximativ 3 km.

În momentul în care a ajuns pe DN 67C, la km 140, inculpatul a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a părăsit carosabilul, autoturismul lovind un panou publicitar și un mal de pământ.

Ca urmare a avariilor suferite autoturismul a rămas imobilizat lângă un stâlp de electricitate, inculpatul fiind identificat la volanul autoturismului. Inculpatul a relatat agenților de poliție că nu deține permis de conducere, aspect confirmat și de verificările efectuate în bazele de date.

Audiat fiind, inculpatul a recunoscut comiterea faptei.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea