Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Patrula „Eco-Abrud”, prezentă la Horea. Elevii de la Liceul „H.C.C” au învăţat de la specialişti cum se plantează puieţii de brad

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patrula Eco Abrud„Săptămâna altfel” a fost „altfel” şi pentru elevii Liceului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Abrud, prin activităţile extracurriculare care s-au desfăşurat. Marţi, sub numele de „Patrula Eco”, aceştia au fost prezenţi în Ocolul Silvic Privat „Horea -Apuseni”, unde au plantat puieţi de brad sub directa îndrumare a Brigăzii Silvice Horea.

Ingineri silvici, pădurari dar şi brigadieri i-au învăţat pe elevii de la Liceul „H.C.C” din Abrud, în săptămâna „Şcoala Altfel” cum să planteze puieţi şi le-au răspuns la curiozităţile lor legate de această activitate. Implicat în acţiune a fost şi fostul deputat, actualul secretar al comunei Horea, Cornel Olar, care a pus la dispoziţie puieţii şi spaţiul necesar pentru această activitate.

Străduinţa şi seriozitatea cu care au lucrat tinerii a fost apreciată atât de către Olar cât şi de către Brigada Silvică Horea.

Un exemplu demn de urmat şi de elevii de la alte şcoli sau oamenii localităţilor din zonă, care prin astfel de acţiuni de plantare de brazi şi alţi puieţi ar ajuta la refacerea ecologică aici dar şi la redarea bogăţiei „aurului verde” din Apuseni şi nu numai.

Acţiunea a făcut parte din cadrul unui proiect desfăşurat împreună cu Ministerul Educaţiei, iniţiat de Centrul Carpato Danubian de Geoecologie (CCDG), aflat la a VI-a ediţie. Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Constanta Anca, prof Marcel Stan şi prof. Leontin Costea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea