Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea zilei

Parchetul Blaj, ”ciuca bătăilor”. Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea câștigă pentru a treia oară!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba a bătut pentru a treia oară Parchetul Blaj, după ce Judecătoria Deva a retrimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj. Soluția instanței poate fi contestată la Tribunalul Hunedoara.

„Tip soluție: Restituire la procuror pentru refacerea actului de sesizare

Soluția pe scurt: Minuta încheierii penale din data de 13.01.2021 în temeiul art.346 alin. 3 lit. a C.pr. pen. restituie cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, privind pe inculpații: STÂNCEL IOAN trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată prev. de art. 295 alin. 1 C.pen. (5 acte materiale), cu aplicarea art.35 alin. 1 C.pen.; MÂRCUȘ MIRCEA GHEORGHE trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de: delapidare în formă continuată prev. de art.295 alin.1 C.pen. (3 acte materiale) cu aplicarea art.35 alin. 1 C.pen.;fals intelectual în formă continuată prev. de art.321 alin.1 C.pen. (6 acte materiale) cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.;uz de fals în formă continuată prev. de art.323 alin.1 C.pen. (6 acte materiale) cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal;

Elit - Gustul Desăvârșit

MARINESCU NICOLAE trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de:delapidare în formă continuată prev. de art.295 alin.1 C.pen. (2 acte materiale), cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.; fals intelectual în formă continuată prev. de art.321 alin.1 C.pen. (3 acte materiale) cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.; complicitate la delapidare în formă continuată prev. de art.48 C.pen. raportat la art.295 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal și SINEA DUMITRU ALEXANDRU, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la fals intelectual în formă continuată prev. de art.48 C.pen. raportat la art.321 alin.1 C.pen. (5 acte materiale) cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.complicitate la delapidare în formă continuată prev. de art.48 C.pen. raportat la art.295 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. tăiere, fără drept, de arbori prev. de art. 107 alin.1 lit. d) din Legea nr.46/2008 actualizată (art. 108 alin.1 lit. d) din Legea nr.46/2008 la data comiterii faptei) totul cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen,, deoarece rechizitoriul nr. 242/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, emis la data de 02.11.2019 este neregulamentar întocmit, iar neregularitățile constatate nu au fost remediate de procuror în termenul prevăzut la art. 345 aljn. 3 C. pr. pen. și aceasta atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecă?ii. în temeiul art. 275 alin. 3 C.pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în sumă de 50 de lei, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu azi, 13.01.2021, JUDECĂTOR DE CAMERĂ PRELIMINARĂ, Document: încheiere finală camera preliminară 13.01.2021″, arată soluția instanței.

Alături de directorul DSP Alba au mai fost trimise în judecată altre trei persoane din cadrul Ocolului Silvic Blaj. Astfel, Stâncel Ioan este acuzat de delapidare în formă continuată, Mărcuş Mircea George a fost trimis în judecată pentru delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată, iar Marinescu Nicolae este acuzat de delapidare în formă continuată (2 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale) şi complicitate la delapidare în formă continuată. Marţi, 10 martie 2020, un judecător de cameră preliminară de la Judecătoria Deva a hotărât că rechizitoriul nu este legal întocmit şi a dispus restituirea cauzei la Parchet.

”Admite în parte cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Stâncel Ioan, Mărcuş Mircea-Gheorghe, Marinescu Nicolae şi Sinea Dumitru-Alexandru. În baza art. 346 alin. 3 lit. a) C.p.p., constată nulitatea rechizitoriului emis la data de 02.11.2019 în dosarul nr. 242/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj. Dispune restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Respinge celelalte cereri şi excepţii invocate de inculpaţi. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se precizează în minuta deciziei de la instanţa de judecată. Cel mai probabil, Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj va contestat decizia instanţei din Deva, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cercetările în acest dosar au început în 2017. În urmă cu 2 ani, Sinea şi alţi opt suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi ulterior sub control judiciar. În final, au fost trimişi în judecată patru inculpaţi. Părţi civile sunt Ocolul Silvic Blaj şi Direcţia Silvică Alba.

În decembrie 2017, poliţişti din IPJ Alba au efectuat nouă percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere fără drept de arbori. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2013-2015, şapte dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai unui ocol silvic de stat, din judeţul Alba, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice al cărei administrator era ce-a de-a opta persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 lei. Potrivit documentelor din dosar, firma lui Alexandru Sinea, ”Sinalex”, ar fi contractat material lemnos de la Ocolul Silvic Blaj în sumă de aproape 500.000 de lei, pentru care ar fi emis cecuri, neîncasate la instituţia silvică. Mai mult, la finalul anului respectiv s-ar fi întocmit rapoarte prin care lemnul în cauză ar fi figurat ca fiind netăiat, contrar realităţii. Investigaţia ar fi pornit de la un denunţ penal formulat de reprezentanţi ai Romsilva. ”Sinalex” avea ca obiect de activitate tăierea şi rinderuirea lemnului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în cursul lunii februarie, anul 2018, inculpatul a indus în eroare pe reprezentantul unei firme cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, cauzând astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 41.705,88 euro.

Totodată în cursul lunii februarie, anul 2019 a indus în eroare persoana vătămată, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism marca Opel, primind prin intermediul inculpatei suma de 1.500 de euro, iar ulterior nu a mai livrat autoturismul și nici nu a rambursat persoanei vătămate suma de 1.500 de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, administratorul firmei, a declarat că, în cursul lunii februarie, anul 2018, a convenit cu inculpatul ca acesta să intermedieze achiziționarea de către societate a trei autoturisme marca Skoda din Germania. Administratorul persoanei vătămate a primit prin intermediul aplicației WhatsApp trei contracte de vânzare-cumpărare completate și semnate de inculpat, pentru trei autoturisme marca Skoda, în schimbul prețurilor de 16.000 euro, 16.000 euro și 9,705,88 euro, cu indicarea seriilor de șasiu. În baza acestor documente, persoana vătămată a achitat inculpatului prin viramente bancare la datele de 23.02.2018 și 01.03.2018 suma totală de 41.705,88 euro.

De asemenea, reprezentantul persoanei vătămate a mai declarat că, la data de 12.03.2018, inculpatul a trimis din Germania cu o platformă, un autoturism marca Skoda, însă persoana vătămată a refuzat recepționarea autoturismului având în vedere faptul că acesta era defect și seria de șasiu nu corespundea cu niciuna din seriile de șasiu din contractele pe care acesta le primise de la inculpat. Ulterior, inculpatul nu a mai livrat niciun autoturism și nici nu a mai putut fi contactat de persoana vătămată.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate şi-a menţinut declaraţiile în faţa instanţei, sens în care a arătat că l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul soţiei acestuia, iar după ce inculpatul i-a arătat poze cu mai multe maşini, i-a spus că poate să îi aducă orice maşină îşi doreşte. În acest context, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să îi aducă trei maşini, dintre care două noi şi una second, iar acesta a fost de acord, sens în care i-a trimis ofertele pentru autoturisme, iar ulterior au încheiat contractele de vânzare cumpărare. Pe baza contractului, persoana vătămată a luat un credit bancar şi i-a dat inculpatului suma de 40.000 euro, spunându-i că într-o lună jumătate va aduce autoturismele. Ulterior, inculpatul a adus un maşină pe platformă, care a fost refuzată de către persoana vătămată întrucât seria de şasiu a acesteia nu corespundea cu cea inserată în cuprinsul contractului încheiat între părţi. Persoana vătămată a refuzat să ridice autoturismul respectiv, iar din acel moment, nici inculpatul şi nici soţia acestuia nu au mai răspuns la telefon.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate declară că a mers acasă la inculpat de nenumărate ori pentru a-i cere explicaţii, dar acesta refuza să iasă din casă sau se prefăcea că nu este acasă. După ceva timp, inculpatul i-a comunicat că şi el a fost înşelat şi că atunci când îşi va recupera banii, îi va restitui. Reprezentantul legal al persoanei vătămate mai declară că ulterior a mai încercat să îl mai contacteze pe inculpat şi pe soţia acestuia, dar nu a mai reuşit.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru părţi și pentru procuror.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Două femei surprinse de ploaia torențială de ieri, la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula, au fost ajutate de un polițist clujean, originar din Ocna Mureș, care le-a oferit jacheta pe post de umbrelă.

„Începuse codul roșu de furtuni și vijelii. Ploua torențial și la un moment dat unul dintre corturile care adăposteau enoriașii a fost luat de vânt.

Mihai, colegul nostru, le-a pus la dispoziție autospeciala de poliție unor bunicuțe pentru a se adăposti. Au refuzat elegant spunând că sunt murdare cu noroi pe încălțăminte.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cele din urmă, Mihai și-a scos geaca reflectorizantă și le-a așezat-o deasupra capului pentru a încerca să le protejeze de ploaia torențială.Ne înclinăm în fața lui Mihai Lazăr pentru gestul său!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Un accident rutier extrem de grav a avut loc în cursul zilei de marți, 16 august, pe șoseaua Geoagiu – Orăștie.

Două persoane au decedat, astăz, după ce mașina în care se aflau a derapat și a intrat pe contrasens, pe drumul dintre Geoagiu și Orăștie. Mașina s-a lovit de o autoutilitară care circula din sens opus.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit Poliției Hunedoara, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Geoagiu, în timp ce conducea mașina dinspre Geoagiu spre Orăştie a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj şi a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit frontal o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din Orăștie.

În urma accidentului rutier șoferul de 38 de ani a murit. De asemenea, medicii au constatat și decesul pasagerului de pe locul din dreapta – față al autoturismului, respectiv un bărbat în vârstă de de 45 de ani, din municipiul Petroșani.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Video: Facebook – INFO TRAFIC ROMANIA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare