Rămâi conectat

Curier Județean

Păpușarii de la Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia au impresionat publicul turc de la Festivalul ”Izmir International Puppet Days”

Publicat

în

prichindel 1Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia a fost prezent pentru prima dată în cadrul Festivalului ”Izmir International Puppet Days”, cu două reprezentații ale spectacolului non-verbal ”The Universe From the Magic Lantern”, în regia lui Radu Dinulescu.

Prin intermediul sprijinului acordat de Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, actorii români Radu-George Hăprian-Dan, Teodora Popa și Irina Melnic, acompaniați de compozitorul și maestru-sunet Levente-Ferencz Szöcs, luminile fiind reaizate de Ovidiu Tămășan, au susținut prima reprezentație în data de 11 martie 2016, începând cu ora 20:00, la Centrul Cultural Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa, peformanța lor fiind îndelung aplaudață de cei 60 de spectatori prezenți în sală cu mic, cu mare.

Cea de-a doua reprezentație din data de 12 martie 2016, de la Teatrul Han din Izmir a atras un număr mai mare de public, peste 70 de persoane bucurându-se de spectacolul destinat copiilor și părinților în egală măsură.

Elit - Gustul Desăvârșit

Spectactorii au fost impresionați de originalitatea poveștii, de ingeniozitatea cu care au fost confecționate păpușile pentru a reda cu o mai mare ușurință expresivitatea umană, afirmând că este pentru prima dată când asistă la un teatru de păpuși în care muzica este realizată live.

prichindel”Festivalul de la Izmir a fost o experiență extraordinară pentru echipa teatrului nostru. Am luat contact cu un public nou, am văzut spectacole foarte bune, am cunoscut artiști talentați din companii private sau teatre de stat din alte țări și am legat prietenii frumoase în vederea unor viitoare colaborări artistice. Am avut parte de un public receptiv care a avut reacții pozitive,, lăudând prestația actorilor. Mulțumim organizatorilor pentru invitație și Institutului Cultural Român de la Istanbul pentru susținerea acestei deplasări”, a declarat Ioana-Silvia Bogăţan, directorul Teatrului de Păpuși Prichindel din Alba Iulia

Consulatul General al României la Izmir a contribuit la buna desfășurare a proiectului sprijinind participarea românească la festival prin promovarea evenimentului în rândul comunității de români din zonă.

La ediția din acest an a festivalului care s-a derulat în perioada 3-20 martie 2016 au participat peste 56 de trupe de teatru de păpuşi şi animaţie din 32 de țări precum Argentina, Austria, Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Chile, Germania, Grecia, Danemarca, Franţa, Georgia, Italia, Israel, Japonia, Republica Macedonia, Malaezia, Norvegia, Olanda, Polonia, Scoția, Spania, Statele Unite ale Americii, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Taiwan, Turcia, Ungaria cu 64 de spectacole diferite. Spectacolele au fost montate de 275 de ori în 45 de săli de teatru din Izmir. – transmite ICR Istanbul. (C.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare