Rămâi conectat

Curier Județean

Păpușarii de la Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia au impresionat publicul turc de la Festivalul ”Izmir International Puppet Days”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

prichindel 1Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia a fost prezent pentru prima dată în cadrul Festivalului ”Izmir International Puppet Days”, cu două reprezentații ale spectacolului non-verbal ”The Universe From the Magic Lantern”, în regia lui Radu Dinulescu.

Prin intermediul sprijinului acordat de Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, actorii români Radu-George Hăprian-Dan, Teodora Popa și Irina Melnic, acompaniați de compozitorul și maestru-sunet Levente-Ferencz Szöcs, luminile fiind reaizate de Ovidiu Tămășan, au susținut prima reprezentație în data de 11 martie 2016, începând cu ora 20:00, la Centrul Cultural Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa, peformanța lor fiind îndelung aplaudață de cei 60 de spectatori prezenți în sală cu mic, cu mare.

Cea de-a doua reprezentație din data de 12 martie 2016, de la Teatrul Han din Izmir a atras un număr mai mare de public, peste 70 de persoane bucurându-se de spectacolul destinat copiilor și părinților în egală măsură.

Spectactorii au fost impresionați de originalitatea poveștii, de ingeniozitatea cu care au fost confecționate păpușile pentru a reda cu o mai mare ușurință expresivitatea umană, afirmând că este pentru prima dată când asistă la un teatru de păpuși în care muzica este realizată live.

prichindel”Festivalul de la Izmir a fost o experiență extraordinară pentru echipa teatrului nostru. Am luat contact cu un public nou, am văzut spectacole foarte bune, am cunoscut artiști talentați din companii private sau teatre de stat din alte țări și am legat prietenii frumoase în vederea unor viitoare colaborări artistice. Am avut parte de un public receptiv care a avut reacții pozitive,, lăudând prestația actorilor. Mulțumim organizatorilor pentru invitație și Institutului Cultural Român de la Istanbul pentru susținerea acestei deplasări”, a declarat Ioana-Silvia Bogăţan, directorul Teatrului de Păpuși Prichindel din Alba Iulia

Consulatul General al României la Izmir a contribuit la buna desfășurare a proiectului sprijinind participarea românească la festival prin promovarea evenimentului în rândul comunității de români din zonă.

La ediția din acest an a festivalului care s-a derulat în perioada 3-20 martie 2016 au participat peste 56 de trupe de teatru de păpuşi şi animaţie din 32 de țări precum Argentina, Austria, Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Chile, Germania, Grecia, Danemarca, Franţa, Georgia, Italia, Israel, Japonia, Republica Macedonia, Malaezia, Norvegia, Olanda, Polonia, Scoția, Spania, Statele Unite ale Americii, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Taiwan, Turcia, Ungaria cu 64 de spectacole diferite. Spectacolele au fost montate de 275 de ori în 45 de săli de teatru din Izmir. – transmite ICR Istanbul. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea