Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pădurar din Alba, condamnat pentru că și-a lăsat soția să fure lemne din pădure: Femeia a primit zeci de avize de transport de material lemnos. Pedeapsa îi permite să rămână în funcție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pădurar din Alba, condamnat pentru că și-a lăsat soția să fure lemne din pădure: Femeia a primit zeci de avize de transport de material lemnos. Pedeapsa îi permite să rămână în funcție

Un pădurar din Alba, angajat la Ocolul Silvic Muntele Mare, a fost condamnat la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru infracțiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. În acest caz, persoana favorizată este chiar soția acestuia care a primit zeci de avize de însoțire pentru exploatarea de material lemnos din pădure.

 

Procurorii au identificat 36 de avize emise în perioada 2019-2022.”În cuprinsul actului de sesizare se reţine că inculpatul (Valentin H.) în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Muntele Mare, în perioada 18.12.2019 – 26.07.2022, a încălcat dispoziţiile art. 40 din OUG 59/2000, respectiv a emis un număr de 36 de avize de însoţire primare de material lemnos în beneficiul său şi al soţiei, în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Muntele Mare SRL, având calitatea astfel de funcționar public.

Toate acestea, în condițiile în care interesele sale patrimoniale şi ale soţiei puteau influenţa deciziile pe care trebuia să le ia în exercitarea funcţiei de pădurar, întrucât fondul forestier se afla în paza sa, totodată inventariind materialul lemnos, emiţând avize de însoţire şi fiind beneficiarul materialului lemnos alături de soţie, în unele situaţie chiar făcând transportul, materialul lemnos fiind comercializat de către inculpat către diverşi clienţi de pe raza județelor Alba, Mureş şi Cluj”, se precizează în dosarul penal.

Cele 36 avize de însoţire primare au fost emise din fondul forestier proprietate a Composesoratului Segagea – Orăşti – Poşaga de Sus, a Parohiei – Catolică Poşaga de Sus Segagea, a Parohiei Ortodoxe Sagagea Poşaga, respectiv proprietate a inculpatului şi a soţiei acestuia. Fondul forestier din care au fost emise cele 36 avize se afla în paza pădurarului.

Pentru a scăpa cu o pedeapsă ușoară, ceea ce îi va permite să rămână pădurar, bărbatul a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, care a fost admis de Judecătoria Câmpeni în 14 martie 2023.

Bărbatul a fost condamnat la 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. S-a dispus amânarea aplicării pedepsei stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul” Un nou crater a apărut pe strada Abrudului din cartierul Micești. Groapa se adâncește văzând cu ochii și pământul continuă să se surpe de câte ori trece vreo mașină. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea