Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Cum să limitezi stresul în viața de zi cu zi

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viața modernă în mediul urban îți oferă acces la o mulțime de facilități și oportunități, însă ritmul de zi cu zi este unul foarte alert, extrem de dinamic, iar acest lucru determină în cele mai multe cazuri apariția stresului. Se spune că stresul este o boală a modernității, foarte răspândită și foarte greu de tratat… Și asta pentru că ai nevoie de acțiuni concrete și continue în stilul de viață, nu poți acționa cu medicamente, la fel ca în cazul unor afecțiuni clasice.

Conform statisticilor, tot mai mulți oameni ajung chiar la medic din cauza depresiei și a anxietății. Vorbim aici de cazurile care ajung la un nivel de gravitate accentuat, pentru că cele mai multe persoane ce suferă de stres se resemnează în această situație, căutând să rămână cât de cât pe linia de plutire. Ritmul de viață agitat și stresul de la serviciu sunt principalele cauze ale acestor probleme, spun psihologii.

Este dificil să elimini stresul, însă poți găsi metode pentru a-l diminua cât mai mult și pentru a te simți mai bine, pentru a ține lucrurile sub control. Înainte de orice, încearcă să îți faci ordine în viață, să elimini elementele care îți perturbă starea de bine. Nu poți renunța la muncă, dar poți căuta un job mai puțin stresant dacă cel actual te epuizează psihic. De asemenea, separă viața profesională de cea personală, acordă-ți timp personal și timp pentru cei dragi.

Nu uita să te distrezi, să cauți să îți satisfaci dorințe. Un hobby pus în valoare este foarte important pentru a aduce mai mult echilibru. Hobby-urile pot să fie accesibile, nu neaparăt costisitoare. Este bine să combini divertismentul online, de exemplu jocuri pe www.vladcazino.ro și alte astfel de site-uri, cu distracție în afara casei: în funcție de preferințe, poți merge din când în când într-un club, la restaurant, la bowling, poate chiar într-o scurtă călătorie de week-end.

Atenție, banii sunt în sine o sursă de stres, deci mare atenție la cheltuieli! Caută variante care să nu creeze dezechilibre financiare. Nu investi în mod necugetat și nu-ți asuma riscuri prea mari. Evită pe cât posibil să cheltuiești pe datorie pentru dorințe mari ce se consumă rapid. Astfel, gândește-te bine dacă merită să cheltuiești o sumă mare pentru o vacanță all-inclusive și apoi să te stresezi cu limitări exagerate pentru a putea plăti ratele la bancă. Mai degraba caută să economisești, dar din nou fără a exagera.

Setează-ți limite și obiective rezonabile. Multe persoane ajung la un nivel ridicat de stres pentru că își doresc prea multe lucruri într-un timp foarte scurt. Pe de altă parte, nu evita să beneficiezi de avantajele unui card de credit cu plată în rate fără dobândă atunci când ai nevoie să cumperi lucruri pentru casă sau pentru uz personal, care îți sunt însă cu adevărat necesare. Plata fără efort pe termen scurt poate scădea stresul, atât timp cât ratele ulterioare nu pun în pericol stabilitatea financiară.

Surse de stres găsești ușor: muncă, facturi, amenzi, taxe și impozite, probleme pe plan personal, probleme de sănătate, probleme cu managementul timpului. Privește situația ta în ansamblu, ia-ți o zi liberă și respiră ușurat, deconectează-te și fă-ți un plan realist pentru a te bucura cu adevărat de viață. Merită cu siguranță!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea