Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Comunicat de presă: Ghidul manipulării politice în România – ce facem pe 26 mai?

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sau cu ce ne-am ales după această campanie electorală

Pentru că mai avem doar două zile până duminica 26 mai, când ne vom alege europarlamentarii, m-am gandit să renunț la ideea clasică de a îndemna oamenii să voteze pentru partidul meu și o să încerc sa descâlcesc, după cât mă pricep, ce s-a întâmplat în această campanie, care sunt manipulările la care au fost supuși românii în aceste ultime săptămâni.

Yes la vot

 Pentru că ProTV-ul e „neutru” și nu face politică niciodată (chipurile) chiar oamenii acestui trust au deschis sezonul manipulărilor de pre-campanie, prefațând referendumul declanșat de Iohannis și aruncând întreg arsenalul trustului pe ideea de schimbare și pe cuvântul englezesc YES! Adică DA la referendum, ies la vot ca să schimb actuala putere. O „vedetă” Pro mi s-a confesat că acestea au fost cerințele managementului străin, la fel cum, în urmă cu 10 ani, altă vedetă Pro mi s-a destăinuit că Adrian Sârbu a făcut o ședință cu toată lumea relevantă din trust și le-a zis – mergem pe Geoană, nu pe Băsescu! „Neutri” ca de obicei, consecvenți în manipulare, îi trecem așadar la masa ipocriților din spațiul public românesc.

Revolta actorilor plătiți din banii noilor securiști

Suntem în anul 2019 și campania de mass-media clasică nu mai ține la toată lumea, așa că, securiștii de rit nou au intrat răvășitor on-line, cu două videoclipuri virale în care apar o gramadă de actori cunoscuți. Rețeta este cunoscută – imagini alb-negru, mesaje dramatice, emoție la limita penibilului. Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Tudor Giurgiu, Mihai Călin, Medeea Marinescu, Marius Manole, toți ne spun ce rău e în țara asta cu hoții de acum, să ieșim la vot, totul sub o aparență de neutralitate…numai că, ce sa vezi? În colțul din dreapta sus a ecranului scrie mic-micuț – Platforma România 100!

Adică ieșiți băi românașilor, dar votați cu Cioloș, că el e salvarea noastră, după ce timp de un an ca Prim-ministru a slujit interese străine de statul român, a lăsat să se evapore miliard de euro din țară, a dat mai multe Ordonanțe de Urgență decât un Guvern normal în 4 ani! Și a mai inițiat și campania aceea penibilă „Cumințenia Pământului” în care a avut tupeul să ia banii românilor pentru beneficiul privat al unei familii! Noroc că măcar asta nu i-a ieșit…

Violența în limbaj și ca mod de viață

 Aceste partide de pui de securiști pretind că sunt europene, democratice, deschise, educate și nu se amestecă în mocirla politică existentă. Numai că, prin toate acțiunile lor, prin grupurile de presiune, prin agregatorii de pe rețelele sociale și prin mesajele constante transmise în campanie se dovedesc a fi exact pe dos – radicali, violenți, intoleranți, murdari, tupeiști, anti-democratici.

În această linie a violenței ce încearcă să mascheze partizanatul politic aceiași manipulatori online au mai lansat în urmă cu câteva zile un „viral” – de data aceasta cu actorul Șerban Pavlu. Dacă nu era videoclipul acesta nici nu știam cum îl cheamă. Îl tot confundăm cu celălalt, care face reclamă la vopsele… Și pentru ca manipularea să nu fie prea „pe față”, nu au mai scris de data aceasta numele vreunui partid, dar, din nou, nu s-au legat de Cioloș, de Ponta de Basescu… ci doar de ținta lor, actuala guvernare. Videoclipul este plin de jigniri, plin de invective, plin de „caterincă” tipică feisbucistă – fără limite, fără menajamente, fără repercusiuni.

Foștii nu se mai satură de funcții

 O sa trec acum puțin la pleiada de „foști” care populează listele pentru europarlamentare. Oameni care au avut toată puterea sau multă putere în țara aceasta, nu au lăsat nimic bun după ei, s-au căpătuit împreună cu familiile și clicile lor pentru generații de acum înainte, dar acum vin în fața românilor cerând „schimbare”, cerând votul pentru încă o funcție, încă o sinecură protectoare, de data aceasta în capitala Uniunii Europene. Să îi luăm pe rând:

Traian Băsescu – stăpânul absolut al României timp de 10 ani, imaculatul inconjurat de corupți, mârlanul politic perfect, președintele țării noastre inexistent în relațiile internaționale, cel care a girat marea corupție amicală și marea vânătoare de adversari corupți, vine astăzi să ne spună că ne va reprezenta cu demnitate în Europa…

Victor Ponta – politicianul cu dublă comandă, mereu pe invers față de așteptările celor care au crezut în el, cel care a dus respirația la nivel de minciuna (sau e pe dos?!), cel care și-a trădat constant prietenii și nu și-a asumat bărbătește nici o decizie politică ne abordează cu un aer de glumiță permanentă și vrea și el cinci ani de dolce far-niente în locul unde soția sa Daciana a exersat mersul deja în ultimii cinci ani.

Rovana Plumb – eterna candidată suștinută de PSD, femeia pregatită pentru a fi orice pe Planeta Pământ, piesa esențială în careul de ași feminini – Dancilă-Andronescu-Birchall-Plumb, care nu a dovedit nimic nicăieri și care nu spune nimic niciodată. Deși a fost peste tot, nimeni nu își aduce aminte cu claritate unde. Ne confirmă doar, o dată în plus, direcția în care se duce și unde, din păcate, fără efort, este deja calificată.

Julien Cioloș –  fostul comisar francez al agriculturii la nivel european, care a folosit la derută numele românesc Dacian. Din Dacia, cum ar veni… luptătorul anti-comunist din trupele de securitate, care a păzit-o pe Doina Cornea, arestată la domiciliu. Luptătorul anti-corupție și anti-ordonanțe de urgență care a excelat în ambele (în sensul în care a fost „pro”, nu „anti” sub paravanul unei mass-media prietenoase și îngăduitoare plătită de corporații străine.

Votați cu noi – Partidul Social Democrat Independent !

 M-am răzgândit… dacă la începutul articolului spuneam că nu o sa fac clasicul îndemn la vot, parcurgând din nou toată manipularea și ipocrizia din această campanie, nu pot să nu vă propun o schimbare autentică. Primii zece oameni de pe lista noastră, a PSDI – sunt, după estimarea mea, cei mai pregătiți, cei mai patrioți și cei mai curați candidați pe care îi puteți găsi pe buletinul de vot peste două zile. Nu o să insist, puteți găsi detalii pe situl www.psdindependent.ro. Dacă vreți într-adevăr o schimbare, chiar și doar cu o mână de oameni care să reprezinte România la Bruxelles, suntem pe poziția a zecea pe buletinul de vot, în pagina 4, dreapta-sus.

Să ne ajute Dumnezeu! (G.B.P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea