Ovidiu Maier: “Este inadmisibil ce se întâmplă la Unirea! A ajuns Ocna Mureș mai tare ca Alba Iulia”
Ovidiu Maier, unul dintre cei mai iubiți jucători ai Unirii Alba Iulia din toate timpurile, este profund dezamăgit de prezentul fotbalistic din Cetatea Marii Uniri, fosta sa echipă fiind “lanternă roșie” în Liga a 3-a, apăsată de probleme financiare acute și amenințată cu o rușinoasă retrogradare.
Ajuns la 50 de ani, “Super Maier”, fotbalistul de legendă ce a încântat mereu tribunele, suferă evident din pricina degradării fotbalului albaiulian. Din postura jucătorului de geniu, Ovidiu Maier, cel ce a contribuit în 2003 la prima promovare în Divizia A a Unirii Alba Iulia, fiind “creierul” echipei conduse de Aurel Șunda, și-a spus apăsat punctul de vedere. “Așa ceva este inadmisibil, mi se rupe sufletul! Niciodată nu mi-am putut închipui că o să ajung să trăiesc asemenea vremuri. Este unul dintre cele mai grele momente de când sunt în fotbal. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă la Unirea”, a spus Ovidiu Maier, actualmente antrenor la Inter Unirea în Liga a 4-a, după ce în 2018 a promovat pe a treia scenă cu CS Ocna Mureș.
*Articol publicat în ediția tipărită a ziarului „Unirea”, joi, 11 noiembrie
*”Mă doare inima”
“Și eu am trecut prin momente grele ca jucător, au mai fost probleme cu banii, dar așa ceva… E vai de capul nostru! Alba Iulia trebuia să aibă o echipă de Liga a 2-a și uite unde este, la retrogradare din Liga a 3-a!!! Efectiv mă doare inima când mă gândesc. Și spun asta din postura jucătorului ce a făcut performanță, am promovat în elită și jucam cu 10-12.000 de oameni în tribune în Divizia A. Am văzut ce a declarat Dan Găldean, colegul meu din acele vremuri, și sunt total de acord cu ce a spus. E rușinos ce se întâmplă”, a mai precizat jucătorul originar din Ocna Mureș, unde s-a și stabilit după ce a agățat ghetele-n cui. “Motanul” a evoluat pentru gruparea din municipiul reședință de județ în perioada 2002-2006, în Divizia B și Divizia A, răstimp în care Unirea a acces pe prima scenă a fotbalului autohton și a terminat pe poziția a 6-a în elită în sezonul de debut.
*”Nu se poate continua la infinit așa”
“Nu se poate continua la infinit așa, trebuie luate măsuri, să se rezolve cât se poate pentru a ieși din această criză. Unirea nu are voie să fie într-o asemenea situație deranjantă, Așa nu mai merge! A ajuns în prezent Ocna Mureș, cu jucători ce au salariile la zi, să fie mai tare ca Alba Iulia, și nici nu se poate face comparație între forța economică a celor două orașe! Sincer, ceva nu este în regulă, nu-mi permit să dau sfaturi celor ce se ocupă acum de echipă, să arăt vinovații cu degetul, însă nu e normal să stai cu jucători neplătiți de atâta vreme, să forțezi tinerii, să te chinui în asemenea mod, să te lase toată lumea de izbeliște. Noi ne-am dat sufletul, ne-am rupt picioarele pentru Unirea, am promovat în Divizia A și acum ne uităm cum ne bate toată lumea, cum fac scor cu noi”, a tras un apăsat semnal de alarmă legenda fotbalului din Ardeal.
După ce a refuzat în nenumărate rânduri pe Steaua, pe când evolua la “U” Cluj, ASA Tg. Mureș sau Inter Sibiu, în cele din urmă, în 1998, Ovidiu Maier a fost convins de “Il Luce” să joace în Capitală, pentru Rapid, în perioada 1998-2000, când a cucerit singurele trofee din carieră, campionat, cupă și supercupă. “Uite, și Rapid București a luat-o de jos, din eșaloanele inferioare și acum e în Liga 1. Tocmai de aceea e deranjant ce se petrece în orașul fanion al județului. La Alba Iulia trebuie să fie o echipă bună de Liga a 2-a, în niciun caz să se zbată în mediocritatea Ligii a 3-a, să trăiască asemenea vremuri. Te obligă tradiția, trecutul, istoria! Ca să nu mai zic că prin Liga 1 sunt echipe precum Academica Clinceni sau FC Voluntari”, a încheiat Ovidiu Maier.
După plecarea din “Giulești”, Maier s-a întors acasă, alături de familie, în județul Alba, ca să joace pentru CS Ocna Mureș în Divizia C și Minaur Zlatna, în Divizia B. În 2002 a ajuns la Unirea Alba Iulia, unde alături de Găldean, Paleacu, Tibor Moldovan, Iurișniți, Jercălău sau Himcinschi, a pus umărul la acea perioadă de vis în care Unirea a promovat, în premieră, în Divizia A, terminând pe locul 6 în primul an petrecut în protipendadă, după un sezon de excepție.
Cariera sa este impresionantă, cu 288 de meciuri și 42 de goluri în Divizia A (ultimul său joc pe prima scenă a fost pe “Cetate”, în 13 martie 2005, Unirea – Sportul Studențesc 0-4), respectiv 100 de prezențe și 66 de reușite în Divizia B, în “alb-negru” adunând 71 de jocuri (36 pe prima scenă) și 17 goluri (două în elită).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
România, succes cu Cipru la ultimul meci al anului | „Tricolorii”, doar victorii în Liga Națiunilor
România, succes cu Cipru la ultimul meci al anului, scor 4-1 (2-0). „Tricolorii”, doar victorii în Liga Națiunilor La ultimul meci al anului, România a învins Cipru, scor 4-1 (2-0) și echipa lui Mircea Lucescu are doar victorii în Liga Națiunilor. Cu Nicolae Stanciu, accidentat, în tribună și Andrei Rațiu – iarăși integralist, România și-a […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată