Rămâi conectat

Actualitate

Ordonanța austerității 2023| Guvernul grăbește reducerea cheltuielilor: Ședința pentru adoptarea OUG ar putea fi convocată vineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ordonanța austerității 2023| Guvernul grăbește reducerea cheltuielilor: Ședința pentru adoptarea OUG ar putea fi convocată vineri

Surse din coaliție spun că o ședință extraordinară de Guvern pentru adoptarea OUG de reducere a cheltuielilor bugetare ar putea fi convocată pentru vineri.

Citește și: Ordonanța austerității 2023: Care sunt măsurile de austeritate luate de Guvern

Executivul se reunește miercuri în ședință, dar proiectul menit să aducă economii la bugetul de stat nu a intrat în ședința pregătitoare pentru că nu a obținut toate avizele necesare. O nouă ședință de Guvern ar putea fi organizată vineri pentru ca membrii Executivului să adopte OUG.

Ministerul de Finanțe a pus în transparență luni seara proiectul de ordonanță de urgență privind reducerile fiscale.

Printre prevederi se numără:

1. Conducătorii autorităților și instituțiilor publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea reducerii cu 10% a cheltuielilor, potrivit proiectului. Prevederile nu se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acțiuni și programe de sănătate, precum și în cazul cheltuielilor aferente unităților de învățământ preuniversitar și universitar.

2. Autorităților și instituțiilor publice li se interzice achiziționarea, preluarea în leasing sau închirierea de: autoturisme, mobilier și aparatură birotică. Asigurarea necesităților de astfel de bunuri se va putea face numai prin redistribuiri din cadrul aceleiași instituții sau de la alte instituții publice.

3. Achizițiile publice aflate în curs de desfășurare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se vor definitiva pe baza prevederilor legale în vigoare la data inițierii procedurilor respective, numai în condițiile în care autoritatea contractantă a transmis deja, până la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, spre publicare anunțul sau invitația de participare.

4. Se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepţia posturilor unice din instituţiile şi autorităţile publice, instituţiile publice locale.

5. Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care se acordă lunar numai dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul și dacă are prevăzute în fișa postului un set de atribuții obiective și cuantificabile care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea