Rămâi conectat

Actualitate

OMS despre sfârștul pandemiei: „Nu vom ajunge la imunitatea colectivă în 2021”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Soumya Swaminathan, responsabilul ştiinţific al OMS a declarat într-o conferință de presă ținută la Geneva că omenirea nu va ajunge la imunitatea colectivă în 2021. Ea a subliniat importanţa continuării aplicării măsurilor de protecţie precum distanţarea fizică, spălarea pe mâini şi purtarea măştii pentru a controla pandemia.

Conform The Guardian, Swaminathan a apreciat „progresele incredibile” făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului virus în mai puţin de un an. Şi a subliniat că lupta cu pandemia „durează”.

„Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde”, a punctat ea, făcând apel la populaţia lumii să „aibă răbdare”.

Swaminathan a dat asigurări că vaccinurile vor ajunge în toate ţările. „Între timp, nu ttrebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează”, a spus responsabilul ştiinţific, informează news.ro.

Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului „în tot acest an cel puţin”.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea