Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Olimpia Aiud a aniversat 7 decenii de la înființarea clubului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 4-14 decembrie 2019, Clubul Sportiv Olimpia Aiud, cu sprijinul sponsorului oficial Prebet Aiud SA, a organizat o serie de evenimente, cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființarea clubului.

Clubul din municipiul Aiud a fost înființat în 1949 de către ceferiștii din localitate, împreună cu muncitorii Întreprinderii de Impregnat Traverse din Lemn (din 1966 Întreprinderea de Prefabricate din Beton, iar din 1991 SC Prebet Aiud SA) cu numele CFR Aiud (un meci încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Moții Abrud). De-a lungul timpului s-a mai numit Locomotiva Aiud, Olimpia CFR Aiud, Olimpia-Agromecanica Aiud, Olimpia-Oțelul Aiud, iar din 2004 CS Olimpia Aiud. Echipa de fotbal a activat an de an în campionatul Raional, Județean – în perioada anilor 1970-1990 fiind a doua echipă a Aiudului, după AS Metalul Aiud – echipă susținută de Întreprinderea Metalurgică din Aiud. După 1966, IPB Aiud, iar ulterior SC Prebet Aiud SA a fost sponsorul oficial al clubului, contribuind an de an cu peste 50 la sută din bugetul necesar desfășurării activității.

Astfel, programul acțiunilor a cuprins diverse activități cum ar fi “Moș Nicolae” – pentru juniorii C și D (la Terenul Sintetic Aiud), “Vine Moșul” pentru juniorii E, F și G (la Salonul Georgia), “Meciul Generațiilor” (la Sala “Agro”, urmat de masa festivă) și banchetul finalului de an, cu juniorii A și seniorii (la Club Capitol).

“Destinul a făcut ca în anul 2019 clubul să realizeze cea mai bună performanță din istorie, prin clasarea pe locul 4 pe țară la Campionatul Național Under 19 județean. După ce a câștigat titlul în Alba, Olimpia a trecut de echipa campioană din Covasna, în faza interjudețeană, cu o dublă victorie, câștigând ulterior grupa semifinală zonală, oferită Aiudului, în premieră, de Federația Română de Fotbal”, a transmis Ioan Demeter, reprezentantul “olimpicilor”, persoana ce a făcut posibil evenimentul “Olimpia Aiud – 70 de ani”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea