OFICIAL: 103 de cazuri COVID-19 în Alba și 4 decese. Au fost înregistrate 5 noi cazuri

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 11 aprilie, în județul Alba au fost înregistrate 103 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 și 4 decese.

De această dată, GCS și-a remediat greșelile făcute în trecut și a raportat corect situația cazurilor înregistrate în județul Alba.

ELIT

Față de ultima raportare de ieri, au fost înregistrate alte 5 cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul cetățenilor din județul nostru, numărul total crescând de la 98 la 103.

Printre acestea se numără și un caz în localitatea Ciuruleasa. Specialiștii DSP au recoltat peste 150 de probe din localitate și din orașul Abrud.

„Conform metodologiei de raportare și definire a situațiilor de îmbolnăvire se folosește noțiunea de cluster (focar) acolo unde apar minim 3 cazuri care au legătură cu un caz index (caz 0).

Putem vorbi de un focar comunitar doar în momentul afectării unui procent de 10-15 % din comunitate sau dintr-un colectiv (unitate privata, de producție, colectivitate etc).

La acest moment nu putem vorbi de cluster(focar) la nivelul județului Alba.Cazurile la nivelul județului sunt dispersate, iar toți cei afectați covid 19 au fost izolați fie la domiciliu, fie în unități sanitare l”, a declarat directorul DSP, Alexandru Sinea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419