Rămâi conectat

Curier Județean

Oamenii străzii din Cugir vor avea adăpost pe timp de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele fără adăpost din Cugir vor avea un acoperiş deasupra capului şi în această iarnă. Primăria oraşului prin Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) are în vedere stabilirea unei locaţii unde cei 2-3 oameni ai străzii să fie adăpostiţi pentru perioada de iarnă, mai ales atunci când temperaturile de afară sunt foarte coborâte.

Iniţial era vorba că persoanele care au nevoie de adăpost să fie cazate la Spitalul orăşenesc, la fel ca şi anul trecut, dar instituţia  de sănătate nu mai poate oferii spaţii corespunzătoare pentru ei, datorită ocupării paturilor cu bolnavi aflaţi sub tratament.

În această situaţie ne-am gândit să oferim persoanelor care necesită sprijinul nostru un spaţiu situat la parterul garsonierei nr. 104, de pe strada Ion Creangă, un loc unde este adăpostită de mai multă vreme o altă persoană, lipsită de posibilitatea de a avea o locuinţă. Pentru ei avem condiţii de a le oferi mase calde de la cantina socială a oraşului, aşa cum am procedat şi în alte situaţii„, ne-a declarat doamna jurist Viorica Ştirb- Nedel- şefa SPAS Cugir.

De menţionat că, în baza adreselor primite de la autorităţile centrale, atât poliţia oraşului,  poliţia locală şi spitalul au misiunea de a depista situaţii cu persoane fără adăpost, iar împreună cu edilii locali să găsească soluţii pentru adăpostirea şi îngrijirea acestora.(C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea