Ziarul Unirea

„O să-mi dau seama acum, dacă în cei 10 ani am făcut ceva bun pentru fotbalul judeţean” *interviu cu Iulian Nichimiş, candidat la funcţia de preşedinte al AJF Alba

Iulian NichimisNumele noului preşedinte al AJF Alba, va fi cunoscul duminică, 8 iunie, în cursa pentru şefia fotbalului „mic” fiind Sorin Corpodean, Augustin Damian şi Iulian Nichimiş (enumerare în ordine alfabetică). 

În cele ce urmează vă prezentăm interviul cu Iulian Nichimiş, acordat în cursul „campaniei electorale” pentru ediţia tipărită a cotidianului nostru şi cea on-line.

ELIT

 – Ce v-a determinat să faceţi acest pas, să vă depuneţi candidatura la preşedinţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba?

– Din punctul meu de vedere, atuul cel mai important a fost dorinţa membrilor afiliaţi, am fost sunat de multe persoane pentru a candida, m-a încurajat şi familia, iar în al treilea rând, cred că pentru mine este un test. Nu sunt într-o competiţie cu nimeni, consider că sunt într-o competiţie cu mine însumi. O să-mi dau seama acum dacă în cei 10 ani petrecuţi la AJF am făcut ceva bun sau nu.

ADEZIUNE PLUS ALBA

– Care este politica dumneavoastră de a aduna voturi în judeţul Alba?

– Este foarte important, aşa cred eu, că în deceniul petrecut la AJF Alba am fost cel mai apropiat de membrii afiliaţi, am colaborat cu ei, am vorbit cu ei zi de zi. Din câte am constatat în respectiva perioadă, toţi îmi spuneau că mă apreciază şi, în definitiv am făcut lucruri bune la AJF Alba.

– Ce îmbunătăţiri vă propuneţi să aduceţi fotbalului din Alba?

– Referitor la proiect, o să pun foarte mare accent pe copii şi juniori, pentru că ei sunt baza fotbalului românesc. Până la urmă, toate marile valori ale României au plecat de la nivelul AJF-urilor. Este foarte important să le acordăm acestor cluburi foarte multe facilităţi. Am şi un mic proiect pentru Liga a V-a, unde aş încuraja formarea de grupe de copii şi juniori, sigur în timp, dacă se poate.

– Un deceniu aţi activat în AJF Alba. Este Asociaţia Judeţeană de Fotbal un organism greu de condus?

– Nu este greu, dar nici uşor, pentru că întâlneşti şi oameni mai bine pregătiţi şi mai puţin pregătiţi. Cred că un atu al preşedintelui este acela de a şti să vorbească pe limba fiecăruia. Asta am făcut şi asta voi face şi în continuare. Trebuie trataţi cu respect, pentru că altfel nu poţi să ai pretenţia să fii tratat cu respect.

– Veţi avea contracandidaţi doi foşti colegi, două persoane cu care, aşa cum se spune, aţi stat la masă în ultimii ani. Cum credeţi că se va desfăşura această luptă?

– Pot să vă spun punctul meu de vedere. Exact cum spuneam despre membrii aflilaţi că trebuie respectaţi, cu atât mai mult, noi cei care ne propunem să conducem AJF Alba trebuie să ne respectăm în primul rând între noi. Cum mai putem avea pretenţii să fim respectaţi de membrii afiliaţi dacă noi nu o facem? În ceea ce mă priveşte, va fi o campanie curată, fără niciun fel de probleme, nici măcar nu o să amintesc un cuvânt despre contracandidaţi. Aşa mi se pare normal, să le transmit ceea ce doresc să fac, dacă pot să-i conving este foarte bine, dacă nu, asta este, nu am nimic de pierdut.

– Dacă veţi pierde cursa pentru preşedinte, veţi reveni la AJF Alba, într-o formă sau alta?

– Acest lucru nu depinde de mine, nu pot să mă propun singur. Dacă cel care va câştiga, Sorin sau Gusti îmi va propune, o să mă gândesc. Sigur trebuie îndeplinite anumite condiţii ca să mă întorc.

– La ce anume vă referiţi, la nivel organizatoric, la nivel de echipă de lucru?

– N-aş vrea să declar mai multe, am spus suficient. Dacă va fi cazul, o să vorbesc cu cel care va ieşi preşedinte, evident.

– Sunteţi un fost fotbalist cu sute de partide în Liga a 2-a. Cum aţi analiza acest „meci” pentru preşedinţia AJF Alba?

– Aşa cum am spus-o mai înainte, trebuie să fie un meci curat, aşa este firesc. După părerea mea, să foloseşti alte metode, decât cele corecte, adică să-ţi prezinţi programul, să-l argumentezi, să-ţi prezinţi strategia sau programul, ceee ce crezi tu că vei face, nu cred că este normal. Altfel de metode cred că sunt apanajul oamenilor slabi, a oamenilor care… nu vreau să spun mai multe.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO, LIVE-TEXT: CSO Cugir – CS Hunedoara 0-1 (0-1)! Uriașă surpriză, „roș-albaștrii” s-au împiedicat sub Drăgana!

Uriașă surpriză sub Drăgana, un eșec cugirean tocmai într-un moment în care se visa la fotoliul de lider, după 4… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro