Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O nouă pistă pentru bicicliști, cu bănci, coșuri de gunoi și rastele, va fi amenajată în Alba Iulia. Valoarea lucrărilor, aproape 900.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă pistă pentru bicicliști, cu bănci, coșuri de gunoi și rastele, în valoare de aproape 900.000 de euro, va fi amenajată pe strada Viilor din Alba Iulia, un proiect în acest sens urmând să fie supus aprobării în ședința Consiliului Local din luna noiembrie.  

Strada Viilor este amplasata in municipiul Alba lulia, intre B-dul Încoronării si S.C. APULUM S.A. Strada are rezolvate accesele la proprietăţi pe partea dreapta, zona pe care este amenajat trotuarul si accesele la proprietăţi, iar pe partea stanga imobilele nu au amenajate accesele.

Carosabilul este asfaltat pe o latime medie de 6 m, dar acesta a fost afectat in timp prin lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare si prin asigurarea unor utilitati la construcţiile noi (instalatii electrice, gaz)

In conformitate cu expertiza tehnica realizata, in prezentul proiect au fost recomandate doua scenarii pentru intervenţiile asupra sistemului rutier si a asigurării circulaţiei pietonale si ale biciclistilor astfel:

scenariul 1- covor asfaltic 6 cm grosime peste sistemul rutier existent

– crearea pe partea stanga a unui spaţiu comun circulaţiei pietonale si ale biciclistilor

scenariul 2 – ramforsare sistem rutier existent prin asternerea unui strat de binder de 5 cm grosime si covor asfaltic de 4 cm grosime

– crearea in carosabil a unui spaţiu circulaţiei biciclistilor

A fost aleasa varianta 1- axul străzii va fi pastrat cat mai aproape de cel existent, realizandu-se corecţia acestuia numai acolo unde este strict necesar. Pe partea stanga a străzii circulaţia pietonilot se va face mixt cu cea pentru biciclete.

De asemenea se va amenaja parcarea in fata S.C. APULUM S.A., obtinandu-se 150 locuri parcare dupa reorganizarea acesteia.

Pentru colectarea si descărcarea apelor pluviale dar si pentru delimitarea sistemelor rutiere se va realiza o rigola carosabila prin montarea de prefabricate de tip scafa pe care se vor monta si guri de scurgere, care vor descarca in rigola betonata de pe partea dreapta. Tot pentru colectarea apelor pluviale se prevede pe partea stanga o reţea pluviala din PVC DN 315 mm, care va descarca in colectorul existent.

Au mai fost prevăzute lucrări de canalizatie tehnica, iluminat public pe partea stanga a străzii, amenajare de spatii verzi, mobilier urban(banci, coşuri de gunoi, rastele pentru biciclete), si ridicări la cota pentru cămine si guri de scurgere.

Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii privind obiectivul AMENAJARE PISTA DE BICICLETE SI REGLEMENTARE CIRCULAŢII PE STRADA VIILOR elaborat de S.C. VIA PROCONS S.R.L. Alba lulia, are la baza studiile geotehnice, topografice si investigaţiile asupra stării de degradare a sistemului rutier pe o lungime de 1,148 km.

Valoarea totala estimata a lucrărilor , inclusiv TVA. asa cum rezulta din devizul general este de 4 023 505,241 lei, din care C+M 3 409 072,303 lei, iar durata de execuţie a acestora este de 6 luni.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local si din alte surse constituite conform legii.

Fata de cele prezentate mai sus propunem aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza „Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii” pentru obiectivul “ AMENAJARE PISTA DE BICICLETE SI REGLEMENTARE CIRCULAŢII PE STRADA VIILOR la valoarea si indicatorii tehnico- economici din anexa 1.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea