Rămâi conectat

Curier Județean

O fetiță de 13 ani bătută de mama alcoolică, salvată de jandarmii din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

O minoră de 13 ani a fost salvată de jandarmi de furia mamei sale. Fata a fost încredinţată Centrului de Primire în Regim de Urgenţă “Pinochio” Alba Iulia.

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă pe strada Şardului din cartierul albaiulian Bărăbanţ deoarece joi, 28 noiembrie, la ora 16.40, printr-un apel la 112, se semnalase faptul că un copil ar fi fost bătut de mama sa.

La faţa locului jandarmii au identificat o fetiţă în vârstă de 13 ani care le-a relatat că a fost lovită de mama sa cu palma peste faţă şi cu o coadă de mătură peste picioare. Mai mult, fetița a fost scoasă afară din casă şi nu i s-a mai permis accesul înăuntru.

Jandarmii au luat legătura cu mama minorei, dar femeia nu a putut da o explicaţie inteligibilă pentru comportamentul avut faţă de fiica sa, deoarece se afla în avansată stare de ebrietate. În scurt timp şi-a făcut apariţia şi bunica fetei care, în loc să manifeste compasiune pentru nepoată, a avut o atitudine agresivă faţă de aceasta, ameninţând-o la rândul său cu acte de violenţă.

În aceste condiţii, neputând fi lăsată în continuare în grija familiei, minora a fost condusă de jandarmi la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă “Pinochio” Alba Iulia şi încredinţată personalului specializat.

Pe numele mamei jandarmii au efectuat actele premergătoare începerii urmăririi penale fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să continue cercetările. Totodată, cazul se va afla şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba în vederea luării măsurii de acordare în regim de urgenţă a asistenţei şi protecţiei instituţionale a minorei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea