// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

O depresie puternică ar fi cauzat sinuciderea lui Alin Cucui. În trecut, vicepreședintele Consiliului Județean Alba s-a tratat la psiholog

O depresie foarte puternică ar fi fost motivul care a condus la sinuciderea lui Alin Cucui, vicepreședinte al CJ Alba. Bărbatul, care urma să împlinească 42 de ani, a fost găsit spânzurat de clanţa unei uşi din casa părinţilor săi miercuri dimineaţă, 11 aprilie 2018.

Potrivit relatărilor unor apropiaţi ai lui Alin Cucui, acesta ar fi suferit în urmă cu circa 2 ani şi jumătate de o depresie puternică pe care a reuşit să o ţină în frâu până acum cu ajutorul ajutorului de specialitate al unor psihologi şi psihiatri.

Faptul că vicepreşedintele CJ Alba se lupta cu depresia a fost confirmat de un prieten al acestuia, deputatul Florin Roman. ”În urmă cu doi ani şi jumătate, Alin a căzut într-o depresie foarte puternică. Fiind prăpăstios de fel, se temea că ar fi suferit de o boală letală, ceea ce nu s-a confirmat niciodată, indiferent de câţi medici a consultat. Depresia s-a dovedit din cale-afară de severă şi a fost tratată luni în şir, cu ajutorul psihologilor şi psihiatrilor. Starea lui Alin s-a îmbunătăţit considerabil, dar, acum două săptămâni, depresia a revenit în forţă. Mi-am dat seama că se întâmpla ceva cu el. Am discutat marţi la telefon şi m-a încredinţat că totul va fi bine. Din nefericire, nu a fost deloc bine, iar uriaşul gol lăsat de Alin nu va mai fi umplut niciodată. Nu a reuşit să depăşească depresia… vechile spaime l-au cotropit din nou şi nu a mai putut să li se opună”, a declarat Florin Roman.

Medicii legişti au constatat că moartea bărbatului din Alba Iulia a survenit ca urmare a ”asfixiei mecanice prin spânzurare”, iar ceea ce a condus la acest tragic final pare să fi fost o depresie instalată pe fondul unei surescitări intelectuale, diagnostic pus pe baza unor documente medicale preexistente. Potrivit psihologilor, acest diagnostic poate fi interpretat ca o stare de anxietate prelungită şi acutizată din cauza stresului de la locul de muncă, amplificată şi de alte probleme posibil de ordin personal, de frustrări şi de nemulţumiri.

Un alt apropiat al lui Alin Cucui, Dumitru Fulea care este şi el vicepreşedinte al CJ Alba, a lăsat să se înţeleagă că în ultimele săptămâni colegul său era mai stresat din cauza unor articole de presă care vizau un contract încheiat de CJ Alba. Întrebat, printre altele, dacă Alin Cucui a avut probleme de serviciu, Fulea a răspuns: ”Cele uzuale. Nu ştiu dacă l-a afectat ce s-a scris săptămâna trecută în presă despre Consiliul Judeţean. Acestea erau singurele actuale”.

De altfel, surse apropiate familiei au precizat că în biletul de adio Alin Cucui a scris şi despre un ”şantaj de presă” la adresa Consiliului Judeţean. Alin Cucui era vicepreşedinte al CJ Alba din 2008. El a fost găsit spânzurat miercuri dimineaţă într-un imobil din Alba Iulia aparţinând părinţilor săi și va fi înmormântat vineri, 13 aprilie, în Cimitirul Municipal din Alba Iulia.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419