Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noul arhitect al Municipiului Alba Iulia dorește 10.000 de euro, în fondul parcărilor publice, pentru fiecare loc de parcare neconstruit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Noul arhitect al Municipiului Alba Iulia dorește 10.000 de euro, în fondul parcărilor publice, pentru fiecare loc de parcare neconstruit

Deși multe guri rele au vorbit cu scepticism cu privire la noul arhitect al orașului Alba Iulia, Damian Alexandru, se pare că acesta are puterea și determinarea să vină cu elemente de noutate ce își propun să așeze municipiul pe axa evoluției și a contemporaneității.

Pus în fața unui sistem învechit și oarecum rigid acesta a dat dovadă de un curaj direct indirect proporțional cu vârsta și aduce propuneri și proiecte ce tind să anticipeze viitorul orașului Alba Iulia, unul în care are să domnească ordinea și nu haosul.

Într-o plină criză a parcărilor și deopotrivă a spațiilor verzi raportate la suprafețe asfaltate ori construite, precum și a unui buget limitat destinat asfaltărilor și amenajărilor de străzi în zone noi de habitat, ori viitoare zone, arhitectul își asumă printr-o posibilă reformare, axe ce par să tindă desprinse dintr-un spirit și o gândire independentă, neaservită, pură și loială doar ordinului arhitecților și a gintei din care face parte.

Printre propunerile prezentate spre dezbatere și redezbatere ulterioară merită a fi imperios enumerate:

  • Numărul minim de locuri de parcare/garare prevăzut prin prezentul regulament poate fi diminuat prin achitarea unei sume de 10.000 euro pe loc de parcare/garare nerealizat, într-un cont special deschis prin dispoziţie de primar, pentru maxim 20% din numărul total al locurilor de parcare/garare necesare.
    • Sumele adunate în acest cont vor fi folosite exclusiv pentru dezvoltarea parcărilor publice din Alba Iulia”, arată una din propunerile noului arhitect al Municipiului Alba Iulia
  • Se aprobă plantarea obligatorie de către proprietarii parcărilor amenajate la nivelul solului sau de către entităţile care deţin în administrare parcări amenajate la nivelul solului a câte 1 copac la fiecare 4 locuri de parcare amenajate la nivelul solului.
  • Dezvoltatorii imobiliari/investitorii pot propune prin documentaţia tehnică sau de urbanism supusă spre avizare/aprobare, dezvoltarea infrastructurii urbane necesare funcţionării/dării în folosinţă a construcţiilor/amenajărilor propuse, în baza avizelor/acordurilor obţinute şi conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
    • Cheltuielile aferente dezvoltării infrastructurii urbane propuse sunt suportate integral de către dezvoltatorul imobiliar/investitor, în baza unei declaraţii autentificate prezentate în acest sens, împreună cu documentaţia supusă avizării/aprobării.

Damian nu este doar un arhitect de birou, cum probabil alții au fost, pornește cu dreptul în noua sa misiune, are setea cunoașterii la „firul ierbii”, pe teren, unde respiră aerul ce probabil îl inspiră, precum a fost cazul și astăzi când ZiarulUnirea.ro l-a contactat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea