Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noul arhitect al Municipiului Alba Iulia dorește 10.000 de euro, în fondul parcărilor publice, pentru fiecare loc de parcare neconstruit

Publicat

în

Noul arhitect al Municipiului Alba Iulia dorește 10.000 de euro, în fondul parcărilor publice, pentru fiecare loc de parcare neconstruit

Deși multe guri rele au vorbit cu scepticism cu privire la noul arhitect al orașului Alba Iulia, Damian Alexandru, se pare că acesta are puterea și determinarea să vină cu elemente de noutate ce își propun să așeze municipiul pe axa evoluției și a contemporaneității.

Pus în fața unui sistem învechit și oarecum rigid acesta a dat dovadă de un curaj direct indirect proporțional cu vârsta și aduce propuneri și proiecte ce tind să anticipeze viitorul orașului Alba Iulia, unul în care are să domnească ordinea și nu haosul.

Electrica Furnizare Discount

Într-o plină criză a parcărilor și deopotrivă a spațiilor verzi raportate la suprafețe asfaltate ori construite, precum și a unui buget limitat destinat asfaltărilor și amenajărilor de străzi în zone noi de habitat, ori viitoare zone, arhitectul își asumă printr-o posibilă reformare, axe ce par să tindă desprinse dintr-un spirit și o gândire independentă, neaservită, pură și loială doar ordinului arhitecților și a gintei din care face parte.

Printre propunerile prezentate spre dezbatere și redezbatere ulterioară merită a fi imperios enumerate:

  • Numărul minim de locuri de parcare/garare prevăzut prin prezentul regulament poate fi diminuat prin achitarea unei sume de 10.000 euro pe loc de parcare/garare nerealizat, într-un cont special deschis prin dispoziţie de primar, pentru maxim 20% din numărul total al locurilor de parcare/garare necesare.
    • Sumele adunate în acest cont vor fi folosite exclusiv pentru dezvoltarea parcărilor publice din Alba Iulia”, arată una din propunerile noului arhitect al Municipiului Alba Iulia
  • Se aprobă plantarea obligatorie de către proprietarii parcărilor amenajate la nivelul solului sau de către entităţile care deţin în administrare parcări amenajate la nivelul solului a câte 1 copac la fiecare 4 locuri de parcare amenajate la nivelul solului.
  • Dezvoltatorii imobiliari/investitorii pot propune prin documentaţia tehnică sau de urbanism supusă spre avizare/aprobare, dezvoltarea infrastructurii urbane necesare funcţionării/dării în folosinţă a construcţiilor/amenajărilor propuse, în baza avizelor/acordurilor obţinute şi conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
    • Cheltuielile aferente dezvoltării infrastructurii urbane propuse sunt suportate integral de către dezvoltatorul imobiliar/investitor, în baza unei declaraţii autentificate prezentate în acest sens, împreună cu documentaţia supusă avizării/aprobării.

Damian nu este doar un arhitect de birou, cum probabil alții au fost, pornește cu dreptul în noua sa misiune, are setea cunoașterii la „firul ierbii”, pe teren, unde respiră aerul ce probabil îl inspiră, precum a fost cazul și astăzi când ZiarulUnirea.ro l-a contactat.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Publicat

în

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Aiud, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei și rănirea alteia.

La data de 01 martie 2020, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud.

Acesta din urmă a fost proiectat ulterior în alt autoturism, care circula regulamentar din sensul opus de mers. În urma accidentului, o femeie și-a pierdut viața iar alta a fost rănită.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a declarat în mod expres că recunoaște săvârșirea infracțiunilor pentru care a fost trimis în judecată și că înțelege să fie judecat doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaște și pe care și le însușește în integralitatea lor. Totodată, acesta și-a exprimat consimțământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Publicat

în

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Echipajul format din Tiberiu Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa sa, Yukan’na, au sărbătorit astăzi șapte ani de muncă în echipă.

„La mulți ani, Yukan’na!!! 7 ani împreună cu Tiberiu Krizbai, cu care formează unitate canină la Salvamont Alba!

Electrica Furnizare Discount

Cu o figură poznașă, lângă Yukan’na este continuatoarea seviciul canin, peste ani, Kamura!

Kamura provine din Helios (Salvamont Argeș) primul câine Salvamont din țara noastră și din Raya, brevetată la Salvamont Bacău. Vom reveni cu amănunte, Kamura având un frate, pe Haruki, aceeași generație și tot din aceiași părinți”, au transmis reprezentanții paginii de socializare Câini de avalanșă Salvamont România.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare