Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noile impozite vor face să dispară clasa de mijloc: „Se vrea și înmulțirea proștilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noile impozite vor face să dispară clasa de mijloc: „Se vrea și înmulțirea proștilor”

Guvernul Marcel Ciolacu este acuzat de omul de televiziune Dan Negru de faptul că vrea „înmulțirea proștilor”. Negru dă exemplu în acest sens biletele de intrare la instituțiile culturale.

„Noile impozite vor face să dispară clasa de mijloc fiindcă ăștia sunt cei mai periculoși: sunt liberi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dar când vezi că cresc și taxele pentru accesul in muzee sau monumente îți dai seama că se vrea și înmulțirea proștilor.

N-o spune nimeni dar crește TVA și pentru biletele de intrare in muzee, case memoriale,monumente istorice, cetați. Birul pe trecut e atac la viitor! Am fost zilele astea pe aici, cetatea Capidava, locul primei atestări a limbii române.

Pentru turiștii care oricum nu prea sunt, biletele vor fi mai scumpe cu noile impozite. Am găsit cetatea printre cai și capre. Boii și măgarii erau altundeva”, a spus Negru.

Anunțul premierului

Premierul Marcel Ciolacu susține că România trebuie să adopte măsuri dure pentru că altfel riscăm tăierea fondurilor europene. Ciolacu a spus că și-ar fi dorit ca o parte dintre aceste măsuri să fi fost luate în lunile ianuarie, februarie sau martie. ”Este pentru prima oară când un Guvern al României își asumă o astfel de abordare. Am pornit în 2019 cu o datorie publică de 39 de miliarde și am avut după 2 guvernări nefecite, am avut o guvernare bună și am ajuns la un deficit de 9,2%. Sunt multe măsuri care se iau și mi-aș fi dorit să fi fost luate atunci când existau primele semnale (…) Nu pot să nu regret că aceste măsuri nu s-au discutat din urmă cu câteva luni, încă din perioada februarie- martie. Poate că măsurile trebuiau luate mai devreme. Este foarte puțin probabil să ne încadrăm în deficitul asumat pentru anul acesta. Nu vorbim de recesiune în România, vorbim de lucruri pe care ni le-am asumat în fața Comisiei. Cel mai important este să contionuăm dialogul cu Comsiai Europeană pentru a nu se întâmpla ce-i mai rău orice stat din UE: tăierea fondurilor europene.

Eu cred că trebuie să avem un plan foarte corect și asumat. Nu este confortabil nici pentru mine, nici pentru domnul ministru. Nu caut vinovați și nici nu fac parte dintre oamenii politici care își asumă doar lucrurile bune. În schimb, cred cu tărie că toate măsurile propuse de ministrul de Finanțe sunt corect. Este timpul ca cei care merg la serviciu zeci de ani să se joace Solitaire, este timpul să caute în altă parte de lucru. Sunt peste 50 de sporuri în România. Este incredibil unde s-a ajuns!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea