Rămâi conectat

Curier Județean

Noi plângeri ale PNL la BEJ Alba. Sunt sesizate abateri în comunele Jidvei, Săsciori și Ighiu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții PNL Alba au depus încă o plângere cu privire la modul în care se desfășoară procesul de vot în alte 4 localități din județ, după ce în cursul dimineții aceștia au sesizat neregului electorale la Arieșeni.

“În comunele Jidvei, Săsciori și Ighiu, primarii Cucui Mihăilă, Trif Alin, Florin Morar și Traian Rusu, cu toții membri ai PDL Alba, au încălcat grav prevederile Legii nr 3/2000 republicată, privind organizarea Referendumului, iar faptele lor se încadrează la Art. 52 al legii, conform căruiaîmpiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”. Practic, acești primari, complet aserviți clicii coordonate de președintele suspendat, au amenințat direct populația de etnie rromă spre a nu participa la Referendum. În aceste localități, cetățenii au fost constrânși de primarii, Morar, Rusu și Trif să nu participe la scrutin, susținând că li se vor tăia ajutoarele sociale.

Ne manifestăm însă întreaga dezaprobare pentru felul în care reprezentanții PDL din județul Alba înțeleg să se comporte în ziua Referendumului. Pentru comportamentul primarilor din Ighiu, Jidvei și Săsciori, PNL Alba a depus plângerea nr 366/29.07.2012 la BEJ Alba. De asemenea, cerem Poliției să se sesizeze și să demareze cercetări privind fiecare dintre aceste fapte penale!”, se arată într-un comunicat remis presei de PNL Alba.

UPDATE 1: Liderii PNL Alba au venit cu o rectificare importantă anunțând că rimăria și primarul comunei Cetatea de Baltă nu fac parte din lista localitățiilor cu nereguli privind procesul de vot, sesizate astăzi la Biroul Electoral Județean Alba.

În comuna Cetatea de Baltă este primar de 5 mandate Cucui Mihăilă, tatăl vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Alin Cucui.

UPDATE 2 ora 18.00: Noi nereguli semnalate de PNL Alba la BEJ Alba:

„1. D-na Resiga Monica din localitatea Vidra, sotia primarului PDL Resiga Ioan Alexandru – semnalare de la Sectia de vot 429, comuna Vidra, jud Alba;
2. Dl Neag Petru, padurar in cadrul Ocolului Silvic Horea-Apuseni – semnalare de la Sectia de vot 271, comuna Horea, jud Alba;
3. Dl Onet Nicolae, padurar in cadrul Ocolului Silvic Horea-Apuseni – semnalare de la Sectia de vot 274, comuna Horea, jud Alba.
Fiecare dintre aceste persoane stationeaza in fata sectiei de vot mentionate si indeamna, impiedica sau fac presiuni asupra cetatenilor sa nu participe la Referendum.
Impotriva acestor aspecte a fos depusa la BEJ Alba plangerea nr 368/29.07.2012.
Sesizam de asemenea ca in multe comune din zona montana, reprezentantii PDL din Ocoalele Silvice fac presiuni asupra cetatenilor sa nu voteze altfel isi pierd cotele de lemn! „

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea