Nicuşor Stanciu a înscris pe „San Siro” împotriva celebrei formaţii Inter Milano *Fostul unirist, în premieră căpitan la FC Vaslui a marcat primul gol al jocului din Europa League

Nicuşor Stanciu (19 ani), fostul jucător al Unirii Alba Iulia a înscris cel mai important gol al carierei, în această seară, pe renumitul stadion „San Siro” din Milano, împotriva celebrei formaţii italiene Internazzionale Milano! În premieră căpitan al formaţiei FC Vaslui, tânărul mijlocaş lansat în fotbal pe „Cetate” a avut nervii tari şi a transformat un penalty în minutul 33, după o fază în care tot el l-a deschis pe Antal, faultat în careu de portarul Castelazzi, ce a fost eliminat lăsându-şi echipa în inferioritate numerică.

Nicuşor Stanciu a fost înlocuit în minutul 78, iar FC Vaslui a fost eliminată în play-off-ul Europa League, deşi a remizat  în manşa retur (2-2, celelalte goluri marcate de Palacio – min. 76, Guarin – min. 92, respectiv Varela – min. 79), moldovenii plătind tribut eşecului din tur (0-2, pe teren propriu).

ELIT

*N. Stanciu şi Gicu Grozav scriu istorie!

Deşi Dinamo (de 3 ori), Universitatea Craiova, Sportul Studenţesc, Rapidul şi FC Braşov au întâlnit Interul în cupele europene, FC Vaslui a fost foarte aproape de a deveni unica echipă din România ce reuşeşte să câştige în competiţiile continentale meciul din deplasare împotriva  „nerazzurrilor”, moldovenii fiind egalaţi în prelungiri

Debutant în cupele europene în acest sezon ex-uniristul Nicuşor Stanciu a fost folosit mereu titular de Şumudică, iar această seară va rămâna una memorabilă pentru puştiul albaiulian. Acesta, împreună cu Gicu Grozav îşi dovedesc calităţile fotbalistice şi se află într-o remarcabilă ascensiune, atacantul Petrolului fiind unul dintre „pariurile” lui Piţurcă în campania de calificare la Mondialele din 2014.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...