Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nemulțumit de diagnosticul medicilor de la spitalul din Blaj, un bărbat a început să insulte și amenințe cadrele medicale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Injuriile, insultele şi obscenităţile proferate într-o unitate medicală i-au adus unui bărbat din Blaj o amendă de 1000 de lei din partea jandarmilor. Incidentul s-a petrecut marţi, 12 martie a.c., în jurul orei 11.00,  la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Blaj.

Potrivit Inspectoratului de Jandrmi Alba, “nemulţumit fiind de diagnosticul stabilit de medicul de gardă, un bărbat a înjurat, a jignit şi a ameninţat cu acte de violenţă cadrele medicale, perturbând astfel activitatea secţiei şi provocând indignarea celor din jur.

La faţa locului a intervenit de urgenţă un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Blaj care l-a calmat pe pacientul recalcitrant, fapt care a permis ca, în scurt timp, unitatea medicală să-şi poată relua activitatea în parametri normali. Bărbatul a fost identificat ca fiind Ion M. ( 53 de ani ), domiciliat în municipiul Blaj, iar pentru fapta comisă a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei. Totodată, i s-a pus în vedere că, în caz de recidivă, măsurile luate împotriva lui vor fi mult mai drastice, putând fi chiar de natură penală.

Încă o dată facem apel la cetăţeni să nu profereze în public injurii, expresii jignitoare, vulgare sau ameninţări cu acte de violenţă deoarece, prin aceasta, încalcă regulile de convieţuire socială statuate de lege şi riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 200 lei şi 1.000 lei. În plus, atragem atenţia că dacă astfel de fapte sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, amenda este mult mai mare, fiind cuprinsă între  1.000 lei şi 3.000 de lei.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea