Ziarul Unirea
 

Mutarea Policlinicii de pe strada Mușețelului din Alba Iulia, în vechea locație, se va realiza în circa 4 ani. Spitalul vizează accesarea de bani europeni

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia are în vedere accesarea de bani europeni pentru extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor în care a funcționat, acum câțiva ani, policlinica, în vederea relocării acesteia.

Astfel, policlinica se va muta de pe strada Mușețelului, unde funcționează acum, pe Bulevardul Revoluției 1989, unde se află spitalul, și unde a mai funcționat pe vremuri.

Această măsură este luată pentru creșterea eficienței serviciilor medicale furnizate în ambulatoriul integrat, astfel încât pacienții cu patologie să fie explorați cât mai complet, în vederea scăderii costurilor investigațiilor pe perioada internărilor programate.

Astfel, spitalul începe proiectul ”Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, la parterul corpurilor C+D.

Termenul de depunere a proiectelor în vederea finanțării este 21.10.2018.

Perioada de implementare estimată este 31.12.2021.

2,3 milioane de euro este valoarea maximă eligibilă cu cofinanțare 2% din partea Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.

Mutarea în ambulatoriu se va realiza după terminarea lucrărilor de mansardare corp C+D și întocmirea unui plan adaptat nevoilor pacienților.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

Raul 6 iulie 2018 at 18:53

pt spital nu este banii ? bine ca pentru giratorii de mi de euro si artifici sunt ! jos hava si dumitrel hotii din alba

dolfi 6 iulie 2018 at 21:23

Construirea spitalului judetean alba s-a facut intre 1973 si 1980 cu… puscariasi. Acum, dupa 45 de ani ne conduc… puscariasii! ce pretentii sa mai avem de construirea unui spital nou!?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...