Rămâi conectat

Actualitate

Multinaționalele ar putea plăti impozit pe cifra de afaceri generată în statele UE. România susţine şi ea propunerea făcută de miniştrii de Finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Companiile din domeniul tehnologiilor digitale care au afaceri in statele membre ale Uniunii Europene ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri, conform unei decizii luată de miniștrii europeni de Finanțe care s-au întâlnit sâmbătă la Ecofin.

Potrivit unui comunicat remis sâmbătă de MFP, miniştrii de Finanţe din România, Franţa, Germania, Italia şi Spania au semnat, în cadrul reuniunii informale a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), un document prin care solicită Comisiei Europene (CE) prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de către companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent.

„Miniştrii finanţelor şi economiei din Uniunea Europeană au dezbătut provocările internaţionale privind impozitarea întreprinderilor în contextul economiei digitale. Uniunea Europeană trebuie să facă paşi importanţi, în sensul unei reforme mai ample a normelor fiscale internaţionale care să depăşească deficienţele legislative în acest domeniu.

Ministrul Ionuţ Mişa a semnat alături de miniştrii de Finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent. Ulterior mai multe state membre s-au alăturat acestei iniţiative. Vor fi continuate lucrările pe acest subiect la nivelul Consiliului în vederea adoptării unor concluzii ale Consiliului în luna decembrie a.c., iar Comisia va pregăti o propunere legislativă”, se arată în comunicatul remis de MFP.

Potrivit sursei citate, alte teme importante de pe agenda reuniunii au vizat măsurile necesare pentru aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare. În acest sens, discuţiile s-au axat pe posibilele soluţii de maximizare a eficacităţii finanţelor Uniunii Europene, mai ales că la nivel comunitar se consideră că este necesară identificarea unui echilibru între responsabilităţile naţionale privind politica economică şi financiară şi necesitatea manifestării de solidaritate europeană.

Miniştrii de Finanţe prezenţi la ECOFIN au discutat, de asemenea, despre Uniunea pieţelor de capital, în contextul noilor evoluţii tehnologice în domeniul IT în prestarea de servicii financiare, precum şi despre Uniunea Vamală, prin prisma eficienţei costurilor şi sustenabilităţii sistemelor IT.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea