Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Modificări la regulamentul parcărilor închiriate din Alba Iulia: Taxă majorată la 200 de lei pe an pentru firme și loc de parcare permanent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia va modifica regulamentul pentru parcările închiriate din oraș. Pentru firme taxa se va majora la 200 de lei pe an, dar vor putea folosi locurile plătite permanent, nu doar între anumite ore. Proiectul de hotărâre privind modificările va fi supus spre aprobare în ședința CL din 30 ianuarie.

”Printre modificările aduse Regulamentului prin HCL nr.309/2017 se numără şi aceea potrivit căreia beneficiarii locurilor de parcare de reşedinţă nu mai au dreptul exclusiv de a folosi locurile de parcare atribuite 24 de ore pe zi, stabilindu-se că aceştia au un drept de folosinţă exclusivă asupra locurilor de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00. iar sâmbăta şi duminica pe tot parcursul zilei, între orele 08.00 – 16.00 ale fiecărei zile, de luni până vineri, locurile de parcare putând fi folosite liber de orice persoană, cu excepţia locurilor atribuite persoanelor cu handicap pentru care beneficiarii acestora beneficiază de un drept exclusiv de folosinţă 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână.

După aprobarea acestor modificări, mai mulţi reprezentanţi ai unor persoane juridice(societăţi comerciale, cabinete medicale, etc.) ne-au semnalat faptul că această modificare a programului de utilizare exclusivă de către beneficiari a locurilor de parcare perturbă buna desfăşurare a activităţilor pe care le desfăşoară având în vedere faptul că aceste entităţi îşi desfăşoară cea mai mare parte din activitate de dimineaţa până seara, unele chiar şi la sfârşit de săptămână, motiv pentru care solicită modificarea Regulamentului pentru a li se permite să utilizeze locurile de parcare ce le-au fost atribuite pentru perioade mai lungi de timp.

Având în vedere cele de mai sus, vă supunem spre dezbatere prezentul proiect de hotărâre, proiect prin care propunem ca persoanele juridice deţinătoare de locuri de parcare în parcările de reşedinţă de pe raza municipiului Alba Iulia să aibă dreptul de a folosi locurile de parcare ce le-au fost atribuite 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână, urmând ca marcarea acestor locuri să se facă de către aceste persoane juridice cu vopsea de culoare roşie, pentru a le putea distinge cu uşurinţă de celelalte locuri de parcare.

Totodată, deoarece durata de timp în care persoanele juridice pot utiliza exclusiv locurile de parcare atribuite este semnificativ mai mare decât cea a celorlalţi beneficiari dc locuri de parcare, vă propunem să fiţi de acord cu majorarea taxei de parcare pentru aceste entităţi de la 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus la 200 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea