Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modificarea indicatorilor tehnico-economici privind reaparația capitală a Secțiilor de Cardiologie și Medicină Internă ale SJU Alba Iulia, pe masa consilierilor județeni

Publicat

în

În cadrul ședinței Consiliului Județean Alba din data de 17 septembrie, a fost înaintat spre aprobare un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției „Reparație capitală Secțiile de Cardiologie și Medicină Internă ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

Lucrările de intervenție privind “Reparație capitală Secțiile de Cardiologie și Medicină Internă ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, își propun urmatoarele:
-realizarea de spații in conformitate cu noile cerințe din punct de vedere sanitar și medical, în vederea asigurării unui circuit sanitar corespunzător între funcțiunile secțiilor medicale; -realizarea de spații pentru asigurarea de funcțiuni nou propuse în special pentru Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC);
-înlocuirea integrală a instalațiilor interioare (sanitare, termice, electrice, fluide medicale); -realizarea de sisteme noi de instalații pentru semnalizare, detecție și stingere incendiu, conform normelor în vigoare;
-înlocuirea tâmplăriilor interioare cu uși metalice pentru spații medicale, respectiv tâmplărie din aluminiu cu geam simplu pentru accese și compartimentări, respectiv uși rezistente la foc;
-refacerea integrală a finisajelor interioare cu materiale corespunzătoare din punct de vedere sanitar și medical (zugrăveli sanitare antimicrobiene la pereți și tavane, faianță la pereți, gresie și covor pvc pentru pardoseli).

Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții a fost analizată în ședința de lucru din data de 11 martie 2019 a Comisiei de avizare a documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții noi și/sau lucrărilor de intervenții la construcții existente, numită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Alba nr. 196/28.02.2017, fiind emis avizul favorabil nr. 1 din data de 11.03.2019.

Electrica Furnizare Discount

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reparație capitală Secțiile de Cardiologie și Medicină Internă ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, au fost aprobați prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 62 din 28 martie 2019.

Datorită faptului că de la elaborare în anul 2017 și până în prezent, au apărut modificări legislative, de ex. OUG 114/2018 prin care s-a majorat salariul minim în construcții, acest lucru conducând și la creșterea prețului materialelor de construcții, a fost necesară și justificată actualizarea valorii investiției. Conform devizului general actualizat elaborat de proiectant, valoarea totală a investiției este de 3.002.012,41 lei (inclusiv TVA), din care valoarea C+M este de 1.952.876,30 lei (inclusiv TVA).

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini SPECTACULOASE în Parcul Natural Apuseni: Lupta dintre doi cerbi, surprinsă de camerele de supraveghere

Publicat

în

Imagini SPECTACULOASE în Parcul Natural Apuseni: Lupta dintre doi cerbi, surprinsă de camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere instalate de rangerii Parcului Natural Apuseni au surprins din nou imagini spectaculoase cu animalele sălbatice în mediul lor natural. Protagoniști sunt doi cerbi luptându-se pentru supremație.

Cerbul este des întâlnit în zona Munţilor Apuseni, unde există un habitat natural deosebit pentru acest animal sălbatic.

Cerbul este sociabil de toamna până primăvara, perioadă în care masculii se grupează pe cârduri conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. Doar cerbii foarte bătrâni sau foarte puternici trăiesc solitari.

Electrica Furnizare Discount

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, susţin cei de la Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj Bihor şi Alba.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ: Un nou CAZ de infectare cu Omicron a fost confirmat în România. Despre cine este vorba

Publicat

în

ALERTĂ: Un nou CAZ de infectare cu Omicron a fost confirmat în România. Despre cine este vorba

Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România.

„Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021.

Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare”, a declarat Grupul de Comunicare Strategică.

Electrica Furnizare Discount

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum a șantajat un fals poliţist din Alba doi tineri cu fapte de viol fictive. Mai întai era „pește” apoi se dădea om al legii

Publicat

în

Cum a șantajat un fals poliţist din Alba doi tineri cu fapte de viol fictive. Mai întai era „pește” apoi se dădea om al legii

Un bărbat din municipiul Alba Iulia, în vârstă de 35 de ani, aflat în prezent închis în Penitenciarul Aiud, a fost condamnat la o nouă pedeapsă cu executare pentru şantaj.

G. P. B. este acuzat că a şantajat doi tineri cu presupuse fapte de viol pentru a-i plăti anumite sume de bani. Infracţiunile au avut loc în 2016, dar abia în noiembrie 2021 există o primă decizie în dosarul penal.

Potrivit rechizitoriului, în toamna anului 2016, bărbatul, recomandându-se drept poliţist, a ameninţat un tânăr cu privire la faptul că o să fie tras la răspundere penală pentru comiterea unei presupuse fapte de viol dacă nu îi va remite în viitorul apropiat suma de 200 de lei.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, acesta l-a ameninţat cu moartea pentru a-l convinge să îi dea banii. G. P. B. se lăuda în perioada respectivă că este poliţist şi că este o persoană influentă („are bani, case şi maşini”).

La scurt timp după ce s-au cunoscut, acesta i-a propus viitoarei sale victime să se deplaseze la el acasă pentru a face cunoştinţă cu o fată. Tânărul a fost de acord şi a mers la locuinţa acestuia unde a întreţinut raporturi sexuale cu respectiva fată. La câteva zile după acest moment, tânărul a fost contactat de către şantajist, care i-a relatat că fata cu care întreţinuse relaţii sexuale a formulat împotriva sa plângere la poliţie pentru comiterea infracţiunii de viol. Cu aceeaşi ocazie, i-a cerut suma de 200 de lei pentru a-l „scăpa” de dosar.

Aceeaşi metodă a fost pusă în practică faţă de o a doua victimă, căreia i-a cerut suma de 500 de lei pentru ca să fie scăpat de o aşa-zisă faptă de viol. Activităţile desfăşurate de inculpat au determinat persoana vătămată să îi remită suma de 300 de lei, de frică să nu fie „arestată” şi să „ajungă la puşcărie”.

În perioada respectivă, G. P. B. acţiona şi ca proxenet al unei prostituate. De altfel, în octombrie 2018 a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. În noul dosar acesta a primit doi ani de închisoare, dar prin contopire cu vechea pedeapsă s-a ajuns la cinci ani şi două luni în regim de detenţie. Instanţa a scăzut perioada de trei ani şi aproape şase luni executată, începând cu luna mai 2018.

„Instanţa reţine că prin modul în care a conceput săvârşirea faptei demonstrează că este o persoană versată în câmpul infracţional totul fiind gândit la nivel elaborat, având reprezentarea urmărilor sale precum şi cu scop clar şi prefigurat, respectiv obţinerea unor sume de bani de la persoanele vătămate. În acest sens, inculpatul le prezenta persoanelor vătămate persoane de sex feminin dispuse să întreţină raporturi sexuale consimţite cu acestea, iar apoi ameninţa persoanele vătămate cu tragerea la răspundere penală pentru presupusele fapte de viol, respectiv le ameninţa cu acte de violenţă”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare