Ziarul Unirea

Mobilizare în pragul alegerilor. Cei infectați cu CoVid-19 vor putea solicita urna mobilă pentru a putea vota din spital

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Persoanele infectate cu coronavirus, fie că sunt în carantină sau izolare, fie că sunt internate în spital, își vor putea exercita dreptul de vot la alegerile locale folosind urna mobilă, a anunțat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, într-un interviu pentru Agerpres.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică într-un interviu acordat AGERPRES.

ELIT

El a precizat că vor fi „condiţii speciale” doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă.

„Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a susţinut preşedintele AEP.

sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419