Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Ministrul Muncii: Pensionarii vom primi în curând deciziile de recalculare a pensiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că pensionarii vom primi în următoarele săptămâni deciziile de recalculare a pensiilor, potrivit noii legi.

„Se aşteaptă recalcularea celor câteva milioane de pensii, după ce legea va fi adoptată. Pe de cealaltă parte, sunt recalculările pe grupele de muncă, acum, în acest moment au intrat deja dosarele în recalculare, mă refer la grupele de muncă… În acest moment am implementat softul 100%. Am făcut şi o parte din simulări. Am trecut la ultima etapă a simulărilor pe toată ţara, am avut judeţe pilot, am extins la naţional. Cât de curând trecem în oficial. Asigur pensionarii că în câteva săptâmâni vom începe să emitem decizii. Sper, la final de martie pentru a nu crea aşteptări foarte mari. Mai bine să fie mai devreme decât să spunem un termen pe care să nu îl putem respecta, dar clar sunt mulţumit, softul este implementat şi activitatea continuă”, a spus Marius Budăi.

Noua lege a pensiilor a fost adoptată în 2018 de Parlament şi aşteaptă decizia Curţii Constituţionale. În data de 27 februarie CCR trebuie să ia o hotărâre în privinţa proiectului de lege, ale cărui prevederi se vor aplica din septembrie 2021.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea