Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Energiei afirmă că pentru aproape 50% dintre români facturile la energie vor fi de DOAR 37 de lei!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Energiei afirmă că pentru aproape 50% dintre români facturile la energie vor fi de DOAR 37 de lei!

În cursul zilei de marți, în plenul Camerei Deputaților, ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat că aproximativ 47% dintre gospodăriile din țară au un consum mediu de 54,16 kWh pe lună, rezultând o factură medie de 37 de lei la energie electrică.

„Iată adevărul care trebuie să stopeze panica artificial creată: 80% dintre consumatorii români, adică un număr de 7.189.415 consumatori consumă până în 156 kwh energie electrică. Adică sunt complet acoperiți de plafonul impus prin OUG, acela de 300 kwh, din care primi 255 la preț de 80 de bani! Mai mult, 11% dintre consumatorii români consumă până în 292 kwh energie electrică și doar o mică parte dintre ei va trebui să plătească diferența la preț pentru doar 37 de kwh, dintre 255 și 292 kwh”, a declarat ministrul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Cifrele nu mint, spre deosebire de inițiatorii moțiunii: circa 47% dintre gospodării, mai precis 4.166.360 de gospodării, au un consum mediu de 54,16 kWh pe lună, rezultând o factură medie de 37 de lei la energie electrică (54,16×0,68lei). Astfel arată facturile pentru jumătate din familiile românilor: 37 de lei!”, a adăugat Virgil Popescu.

Pentru încă 34% dintre români, facturile medii vor fi de 124 de lei, pentru un consum de 155 de kWh, a menționat ministrul Energiei.

„Repet, circa 90% dintre români sunt acoperiți total de plafonul impus prin OUG! Circa 90% dintre români au fost acoperiți și iarna trecută de plafon. Și vorbim despre românii cu venituri mici sau medii, adică cei care au exact cea mai mare nevoie de protecție din partea statului. Iar această protecție nu se oprește pe 31 martie, ci continuă până în 31 august 2023!”, a mai declarat acesta.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea