Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Agriculturii, explicație pentru scumpirile RECORD: „Au început să crească prețurile la gaze și energie, era evident că vor lovi undeva’

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Agriculturii, explicație pentru scumpirile RECORD: „Au început să crească prețurile la gaze și energie, era evident că vor lovi undeva’

Scumpirile record la alimente sunt o consecință a prețurilor la energie și la gaz, a declarat la Digi24 Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii. El a spus însă că în perioada următoare vor apărea legume din producția internă, iar prețul acestora se va diminua.

„Cifrele anunțate azi (c.n. marți) privind inflația sunt rezultatul a ce spuneam că se va întâmpla în urmă cu doi ani, când au început să crească prețurile la gaze și energie, era evident că vor lovi undeva.

Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit. Să ne uităm cât era prețul materiilor prime anul trecut și cât e acum.

Toate au ridicat costul produselor finite și s-au înregistrat aceste majorări.

În bugetul Ministerului Agriculturii putem să prindem sumele necesare, ca programele derulate să mențină nivelul de producție, pentru că dacă pe lângă acești factori externi care fac prețul produsului adăugăm și scăderea de producție a materiilor prime, presiunea va fi mai mare pe produsele finite. Programele sunt în implementare

Cartofii au fost una din bazele de plecare în analiza făcută când am elaborat bugetul pentru 2022, am alocat 15 milioane de lei pentru producătorii de cartofi, și pentru struguri de masă, zootehnie sau zona vegetală”, a spus ministrul.

Referindu-se la prețul cartofilor, el a spus că producția este suficientă pentru toată populația, dar că lipsesc depozitele pentru a-i păstra iarna și primăvara. În acest context, ministrul a precizat că au fost alocate 50 milioane de euro pentru înființarea de depozite pentru cartofi.

Chesnoiu a estimat că în perioada următoare pe piață vor apărea legume din producția internă și că în mediul rural familiile vor avea produse alimentare obținute în gospodărie, ceea ce ar putea duce la o scădere a prețurilor.

„Pachetul anunțat aseară vizează măsuri concrete de sprijin a populației, iar dacă vorbim de sectorul agricol sunt anumite intervenții structurale, strategice pentru intervenții în sectorul agroalimentar’, a spus ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări MAJORE in 2024 la asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări MAJORE in asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează in perioada urmatoare Șoferii se pregătesc de schimbări semnificative în sistemul bonus-malus începând cu anul 2024, conform unor anunțuri recente ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Această modificare va avea un impact major asupra costurilor polițelor RCA, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare