Ministerele Economiei, Muncii și Educației pregătesc un set de măsuri pentru a permite întreprinderilor să înființeze școli profesionale
Ministerul Economiei pregătește, împreună cu Ministerul Educației și cu cel al Muncii, un pachet de măsuri care să permită întreprinderilor să înființeze școli profesionale pentru pregătirea personalului de care au nevoie, a declarat vineri, 26 august, ministrul Economiei, Costin Borc, în cadrul unei conferințe pe teme de digitalizare.
„Împreună cu Ministerul Educației și cu Ministerul Muncii suntem pe cale să venim cu un pachet de măsuri foarte curând care vor ajuta întreprinderile să își creeze acele școli profesionale de care au nevoie pentru a-și forma personalul capabil să lucreze în industria digitalizată, dar în același timp, să îi formeze și pe cei care ar pute să rămână în urmă din punct de vedere profesional din cauza digitalizării”, a explicat Borc, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, pregătirea profesională presupune dezvoltarea specialiștilor în IT, dar și dezvoltarea curriculei în așa fel încât să fie pregătiți specialiștii de care economia are nevoie.
„Aș vrea să vorbesc despre importanța științelor în învățământul românesc pentru a putea pregăti atât specialiști tehnici cât și antreprenori, dar să nu uităm de ceaa ce înseamnă pregătirea profesională, pentru că digitalizare nu înseamnă numai vârf ci înseamnă transformare, înseamnă că trebuie să îi ajutăm pe cei care ar putea să rămână în urmă, să se reorienteze profesional să fie în stare să își găsească slujbe mai departe”, a mai spus ministrul Economiei.
Totodată, el a atras atenția cu privire la start-up-urile care se înființează pe lângă centre universitare dar, după ce ajung la o anumită dezvoltare, „zboară peste ocean”. Potrivit lui Borc, aceste firme ar trebui implicate în proiecte la nivel european, astfel încât în jurul fiecărei industrii să se creeze un cluster de inovații.
sursa: Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Fermierii din România vor primi şi în 2025 apă GRATUITĂ pe infrastructura principală de irigaţii. Udătorii au reducere 50% la energie electrică
Fermierii din România vor primi şi în 2025 apă GRATUITĂ pe infrastructura principală de irigaţii. Udătorii au reducere 50% la energie electrică Fermierii români vor beneficia şi în 2025 de apă gratuită pe infrastructura principală de irigaţii, iar 50% din costurile cu energie electrică vor fi suportate de stat, a anunţat, marţi, 4 februarie 2025, […]