Mii de persoane, așteptate la Festivalul Blaj aLive de pe Câmpia Libertății: Vama și Alma, cap de afiș

Paul Voicu - Primar 2020

Mii de persoane sunt așteptate, sâmbătă, la cea de-a șasea ediție a Festivalului Blaj aLive, organizat pe Câmpia Libertății, unde în 1848, la Marea Adunare Naţională, 40.000 de români au strigat ”Noi vrem să ne unim cu ţara!”. Vor concerta Vama, Alma, The Mono Jacks, Satellites și Melting Dice.

Participanții la Festivalul Blaj aLive vor avea parte, pe lângă muzică și distracție, de relaxare în hamace, dar și de zone dedicate pasionaților de gastronomie.

ELIT

Organizatorii Festivalului au transmis, într-un comunicat de presă, că cei care vor să se bucure de natură pot veni cu pături de picnic.

”Pentru a susține autoritățile locale în eforturile de reabilitare a Câmpiei Libertății, la fel ca la ediția anterioară, festivalul va fi nevoit să comaseze energia celor două zile tradiționale de concerte și de petreceri într-una singură, fără a mai putea include zona de camping. La Blaj aLive 2018, fanii vor asculta și dansa pe ritmurile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști: Vama (Ro), ALMA (Fin), The Mono Jacks (Ro), Satellites (Ro) și Melting Dice (Ro). Accesul în festival se face de la ora 14.00, iar concertele încep trei ore mai târziu. Un bilet costă 60 de lei”, potrivit organizatorilor.

Mihail David - 2020

Concertul artistei de origine finlandeză, Alma, care vine în premieră în România, începe de la ora 21.00, în vreme ce trupa pop-rock Vama va urca pe scenă de la ora 22.30. La spectacol sunt așteptate mii de persoane.

Ajuns la a șasea ediţie, festivalul Blaj aLive, organizat în fiecare an pe Câmpia Libertăţii, promovează libertatea, educaţia şi inovaţia ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală şi găzduieşte iniţiativele tinerelor organizaţii, parte din noua revoluţie culturală.

De asemenea, Festivalul susţine unirea comunităţilor de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experienţe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunităţi de oameni frumoşi, uniţi şi pregătiţi să aducă un plus de culoare şi valoare în jurul lor.

Ideea acestui festival a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică a Câmpiei Libertăţii şi de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi.

Ansamblul Câmpiei Libertății, unde în 1848 circa 40.000 de români au strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”, a fost reabilitat. S-au făcut alei carosabile şi pietonale, s-a amplasat mobilier urban, corpuri de iluminat stradal, bănci, cișmele, o fântână arteziană, gardul a fost reamenajat din lemn de stejar, spațiile verzi au fost refăcute, iar cele 26 de busturi aflate aici sunt, acum, iluminate arhitectural.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...