Rămâi conectat

Actualitate

Metodă de plată inedită în piața imobiliară din China: Apartamentele pot fi achiziționate cu pepeni ori usturoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Metodă de plată inedită în piața imobiliară din China: Apartamentele pot fi achiziționate cu pepeni ori usturoi

Concurența acerbă a dezvoltatorilor chinezi i-a împins să apeleze la produse ale fermierilor pentru a finanța o parte a costurilor, pentru a scăpa de locuințele nevândute.

Atunci când piața este dificilă, trebuie să fii ingenios. Aceasta este o rețetă pe care dezvoltatorii chinezi o aplică în prezent întocmai. Prin urmare, la ce s-au gândit: au propus agricultorilor să plătească o parte din costul cu produsele pe care le realizează. Trebuie spus că sectorul imobiliar din China încă se luptă cu consecințele strategiei COVID-0 și este forțat să se conformeze unei campanii de reducere a efectului de levier în acest sector.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așadar, pentru a seduce o clientelă de agricultori, a apărut ideea de a le permite acestora să-și finanțeze locuințele cu ceea ce produc. Le Monde citează exemplul dezvoltatorului imobiliar Jianye, care se adresează fermierilor din Henan și care anunță cinci yuani (0,75 euro) pentru un kilogram de usturoi. Se pare că a primit nu mai puțin de 430 de tone între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, livrate de treizeci de fermieri care au făcut pasul cel mare.

Termen limită de 1 miliard

Având în vedere succesul acestei operațiuni, alți promotori nu au ezitat să îi urmeze exemplul, unul acceptând pepeni, altul grâu și chiar piersici. De fiecare dată, prețurile de achiziție a produselor agricole sunt mai mari decât cele de pe piață pentru a face operațiunea cu adevărat atractivă. Această situație reflectă, de asemenea, febrilitatea promotorilor care au nevoie disperată să încheie vânzări pentru a evita falimentul, ca în cazul dificultăților gigantului din sector Evergrande. Recent, un alt gigant imobiliar, Shimao Group, cu sediul în Shanghai, a ratat un termen limită de 1 miliard de dolari. Și nici nu se pune problema de a plăti în pepeni.

Trebuie adăugat, de asemenea, că prețurile locuințelor noi din China au scăzut în luna mai pentru prima dată în ultimii șase ani, potrivit cifrelor oficiale, pe fondul unei crize imobiliare exacerbate de încetinirea creșterii economice. Sectorul a servit mult timp ca motor de creștere, stimulat de creșterea nivelului de trai al chinezilor și de o frenezie a cumpărăturilor, într-o țară în care achiziționarea unei proprietăți este adesea o condiție prealabilă înainte de căsătorie.

Incertitudinile legate de Covid-19, care penalizează activitatea și, în cele din urmă, apasă asupra veniturilor gospodăriilor, îi îndepărtează însă pe potențialii cumpărători, într-un moment în care multe grupuri imobiliare din China se află în dificultate financiară. În consecință, prețurile locuințelor noi s-au contractat cu 0,1% în mai, de la an la an, potrivit Biroului Național de Statistică (BNS). Aceasta a fost prima scădere din noiembrie 2015 a indicelui, care reunește prețurile medii din 70 de orașe din China.

Giganți în dificultate

Imobiliarele și construcțiile, care au impulsionat redresarea post-pandemică din 2020, reprezintă mai mult de un sfert din PIB-ul Chinei. Cu toate acestea, pentru a reduce datoria sectorului, Beijingul a înăsprit condițiile de creditare pentru dezvoltatori. Acest lucru a lăsat multe grupuri în criză de bani, inclusiv numărul unu în acest sector, Evergrande. Sănătatea financiară precară a campionului imobiliar din China îi penalizează, de asemenea, pe concurenții săi, deoarece cumpărătorii devin din ce în ce mai reticenți în a investi în proprietăți.

Ca un semn al vulnerabilității sectorului, dezvoltatorul Greenland, al cărui acționar este orașul Shanghai, și-a văzut luna trecută ratingul retrogradat de agenția de rating S&P din cauza unui „risc” de neplată. Greenland este unul dintre cele mai mari grupuri imobiliare din China. Are o prezență internațională puternică, în special în Statele Unite, și deține, de asemenea, un club de fotbal, Shanghai Shenhua. La sfârșitul lunii iunie, Groenlanda trebuia să plătească 488 de milioane de dolari (453 de milioane de euro) ca dobândă la un împrumut. Dar, potrivit Bloomberg, grupul a cerut recent o amânare de un an.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Aeroporturile din România, tot mai scumpe, iar serviciile din ce în ce mai proaste! Călător: „Raportul calitate-preț nu mai e deloc același”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aeroporturile din România, tot mai scumpe, iar serviciile din ce în ce mai proaste! Călător: „Raportul calitate-preț nu mai e deloc același”

Numărul celor care au zburat din sau spre România anul acesta a depășit nivelul de dinainte de pandemie. Astfel, țara noastră a înregistrat un nou record de pasageri.

În total, 16 milioane de călători au ajuns în aeroporturile de aici, cu 6% mai mulți față de aceeasi perioada din 2019. Cererea mare a dus însă și la o scumpire a biletelor, cu 20 la sută.

O familie aștepta cu nerăbdare să înceapă cel de-al doilea concediu de anul acesta.

Elit - Gustul Desăvârșit

Familie: „Din ce am văzut, avioanele sunt în continuare pline și încă se bucură românii de vacanțe. Lumea a început să își continue călătoriile după pandemie și cred că nu mai este nimic care să îi oprească”.

Așa arăta la orele prânzului Aeroportul Henri Coandă. Numai în primele 7 luni ale acestui an, peste 8.347.079 de persoane au ajuns sau au plecat de aici cu avionul, cu 0,2% peste cifra din în 2019. Urmează în top Cluj, Iași şi Timişoara. La coada clasamentului se situează aeroportul din Tulcea.

În total, din ianuarie până în august, peste 16 milioane de pasageri au tranzitat cele 17 aeroporturi românești.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România: „Noi, în România, am reușit să fim peste nivelul din 2019 pentru că avem destinații noi, pentru că lumea dorește să călătorească, s-au reluat și călătoriile de afaceri. Este un record istoric pentru acest an. Dacă în 2019 am avut peste 23 de milioane de pasageri, ne așteptăm să depășim 24 de milioane în acest an”.

”Raportul calitate-preț nu mai e deloc același”

Bărbat: „În ultima perioadă am observat cozi mai multe, timp de așteptare mai mult”.

Cererea mare pentru zboruri, dar și inflația au dus la creșterea prețurilor pentru biletele de avion. Acestea s-au scumpit cu 19% în luna august față de aceeași perioadă din 2022, conform Institutului Național de Statistică.

Iar potrivit unui studiu realizat de o platfomă online, 56% dintre românii care au răspuns spun că și-au schimbat destinația de vacanță pentru a se bucura de prețuri mai mici.

Claudia Tocilă, manager platformă de rezervări de bilete: „Astfel, cele mai populare au fost, așa cum ne-am așteptat, Grecia, Italia, Spania și ca destinații din diaspora, Anglia, Franța și Germania”.

Bărbat: „S-au scumpit destul de mult, plus că serviciile au scăzut, raportul calitate-preț nu mai e deloc același”.

Mulți români au călătorit și cu autocarul anul acesta. Principalele destinații au fost Budapesta, Viena și stațiunile de pe litoralul bulgăresc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vaccinare gratuită cu vaccinul antiHPV pentru băieții cu vârsta de până la 18 ani inclusiv: Anunțul lui Alexandru Rafila

Ziarul Unirea

Publicat

în

Băieţii cu vârsta de până la 18 ani inclusiv se vor putea vaccina gratuit cu vaccinul antiHPV, cum se întâmplă în cazul fetelor, a declarat joi Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Până la sfârşitul anului vom introduce şi vaccinul HPV la acelaşi sistem de decontare. Marea noutate este faptul că băieţii până la vârsta de 18 ani, inclusiv 18 ani, vor avea şi ei dreptul de a se vaccina gratuit, la fel ca şi fetele, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani se pot vaccina cu o reducere sau o compensare de 50% a acestui vaccin, ceea ce va creşte, cred eu, foarte mult accesul la vaccinare. Interes foarte mare există”, a afirmat ministrul la o conferinţă.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală, ministrul a spus că imunizarea în farmacii scurtează foarte mult birocraţia, circuitul fiind unul mai simplu.

„Pe data de 1 octombrie va fi cea de la care se face această metodologie nouă. Începem cu vaccinul gripal. Este normal, este vaccinul sezonier şi dacă vaccinul va ajunge în farmacii, în mod evident pe bază de prescripţie, persoanele din grupele la risc îl pot rambursa integral. Este un pas înainte. Vaccinarea în farmacii poate să scurteze foarte mult birocraţia şi problemele care existau înainte, când Ministerul Sănătăţii achiziţiona vaccinul, îl trimitea la direcţiile de sănătate publică, medicii de familie îl ridicau de la direcţiile de sănătate publică. Era un circuit întreg care în felul acesta a dispărut. Omul primeşte o prescripţie medicală, se prezintă la farmacie, ridică vaccinul gripal şi fie se întoarce la medicul de familie să îl administreze, fie poate să beneficieze de vaccinare în farmaciile care s-au înscris în acest program, care se extinde rapid pe măsură ce farmaciştii sunt instruiţi în ceea ce priveşte vaccinarea”, a explicat Rafila.

Potrivit ministrului Sănătăţii, programul de vaccinare pentru copii va decurge ca şi până în prezent.

„Programul de vaccinare pentru copii rămâne aşa cum a existat şi până în momentul de faţă pentru că trebuie să avem acolo o siguranţă a distribuţiei şi a administrării”, a arătat Alexandru Rafila.

El a menţionat că se va încheia achiziţia antiviralului Paxlovid folosit pentru tratarea infecţiei cu noul coronavirus.

„O să încheiem acum achiziţia unui antiviral care poate fi folosit în infecţia cu noul coronavirus, Paxlovid, şi în mod evident cazurile care necesită această medicaţie, nu pentru toată lumea. Infecţia antivirală presupune anumite limitări”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi majorări de prețuri în domeniul construcțiilor și comerțul cu amănuntul, în următoarea perioadă. Datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi majorări de prețuri în domeniul construcțiilor și comerțul cu amănuntul, în următoarea perioadă. Datele INS

Sectorul contrucțiilor și cel al comerțului cu amănuntul ar putea înregistra majorări ale prețurilor.

Managerii români estimează, pentru perioada septembrie-noiembrie 2023, o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, precum şi o creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +15%).

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2023, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%), iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere a acestora (sold conjunctural +27 %).

Comerțul cu amănuntul

În sectorul comerţului cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +16%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%) şi o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +36%).

Cererea de servicii

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +8%).

Instituţia menţionează că soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare