Rămâi conectat

Actualitate

Medicul șef al Regatului Unit: O variantă COVID mai periculoasă decât Omicron va lovi în următorii doi ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul șef al Regatului Unit: O variantă COVID mai periculoasă decât Omicron va lovi în următorii doi ani

Până la încheierea pandemiei de Covid mai este cale lungă, din cauză că virusul care acum provoacă un risc de deces comparabil cu gripa va produce ”noi surprize” și va fi cu noi ”tot restul vieții” susține Sir Chris Witty, medic-șef al Regatului Unit.

Provocările variantei actuale COVID ”nu sunt de fel banale”, iar apariția unui germen mai periculos va ”modifica semnificativ balanța riscului”.

El susține că există o ”mare probabilitate” ca în următorii doi ani să apară o nouă variantă de COVID, care este mai rea decât Omicron.

Alți experți au insistat în mod repetat că cele mai negre zile ale pandemiei sunt de domeniul trecutului, iar virusul va evolua în timp spre un patogen al răcelii.

Sir Chris Witty a punctat că pericolul este controlat mai bine prin rata mare de imunizare și îmbunătățirea asistenței medicale de specialitate.

”A existat o anumită reducere în timp a riscului adus de Covid. Dar există încă un risc semnificativ” a adăugat el, conform Daily Mail.

Omicron a izbucnit în noiembrie cu recorduri de transmisibilitate, estimările fiind că unul din 15 britanici a fost infectat în vârful din iarnă.

Dar ratele imense de imunizare și natura mai blândă a virusului i-au atenuat impactul, decesele legate de Covid fiind de cel mult 300 zilnic, nivel egal cu cel al unei gripe agresive, dar doar o fracțiune din cel atins în primele două valuri. Spitalele nu au fost copleșite, nici secțiile de terapie intensivă.

Numărul săptămânal de spitalizări a fost aproape de un nou record din cauza variantei BA.2, care a devenit dominantă în regat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea