Medic român despre cum trebuie deschise școlile: Ore mai scurte, distanțare, clase aerisite și triaj

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Managerul Spitalului „V. Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea consideră că măsurile de distanțare după deschiderea școlilor trebuie să existe, orele să fie mai scurte, clase aerisite, iar părinții trebuie să fie responsabili să nu își ducă la școală copiii care au simptome de infecții respiratorii, anunță MEDIAFAX.

Întrebat vineri la Digi24 cum crede că vor evolua lucrurile după deschiderea școlilor, medicul a spus că, după data de 14 septembrie, dacă problema va fi tratată cu seriozitate și responsabilitate, va fi „poate” o ușoară creștere.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Dar trebuie să ne gândim că acei copii, marea lor majoritate, sunt asimptomatici. De la grădiniță și de la școală îi vor aștepta bunicii, care au diferite boli. Riscul de transmitere în masă la vârstnici este foarte crescut. Trebuie să avem acele măsuri de distanțare fizică, de purtat măști, de aerisit clasa. Trebuie cumva clasele să nu mai fie supraaglomerate, ora să fie mai scurtă și să se facă acel triaj minim epidemiologic cu care înainte de ’90 noi am fost fost obișnuiți, în sensul în care părinții să fie responsabili, să nu își ducă la școală copiii care sunt răciți, medicul de școală sau asistentul de școală să facă acel triaj epidemiologic și pedagogul să vadă dacă acei copii prezintă semne de infecții respiratorii”, a declarat Cristian Oancea.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei