Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Medic român despre cum trebuie deschise școlile: Ore mai scurte, distanțare, clase aerisite și triaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Managerul Spitalului „V. Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea consideră că măsurile de distanțare după deschiderea școlilor trebuie să existe, orele să fie mai scurte, clase aerisite, iar părinții trebuie să fie responsabili să nu își ducă la școală copiii care au simptome de infecții respiratorii, anunță MEDIAFAX.

Întrebat vineri la Digi24 cum crede că vor evolua lucrurile după deschiderea școlilor, medicul a spus că, după data de 14 septembrie, dacă problema va fi tratată cu seriozitate și responsabilitate, va fi „poate” o ușoară creștere.

„Dar trebuie să ne gândim că acei copii, marea lor majoritate, sunt asimptomatici. De la grădiniță și de la școală îi vor aștepta bunicii, care au diferite boli. Riscul de transmitere în masă la vârstnici este foarte crescut. Trebuie să avem acele măsuri de distanțare fizică, de purtat măști, de aerisit clasa. Trebuie cumva clasele să nu mai fie supraaglomerate, ora să fie mai scurtă și să se facă acel triaj minim epidemiologic cu care înainte de ’90 noi am fost fost obișnuiți, în sensul în care părinții să fie responsabili, să nu își ducă la școală copiii care sunt răciți, medicul de școală sau asistentul de școală să facă acel triaj epidemiologic și pedagogul să vadă dacă acei copii prezintă semne de infecții respiratorii”, a declarat Cristian Oancea.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, sărbătoriți la venerabila vârstă de 101 ani, respectiv 99 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, sărbătoriți la venerabila vârstă de 101 ani, respectiv 99 de ani Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, au fost sărbătoriți împlinirea a 101 ani, respectiv 99 de ani. Citește și: FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea