Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Măsuri pentru sprijinul cetățenilor și autorităților afectate de inundațiile din Alba, din iulie: Peste 570.000 lei, solicitați pentru 163 familii din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Măsuri pentru sprijinul cetățenilor și autorităților afectate de inundațiile din Alba, din iulie: Peste 570.000 lei, solicitați pentru 163 familii din Apuseni

Urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în luna iulie 2021, care au produs pagube în 88 de localități din 25 unități administrativ teritoriale, Instituția Prefectului – Județul Alba a întreprins demersuri către Guvernul României și alte instituții centrale în vederea acordării sprijinului pentru înlăturarea efectelor negative și protejării populației sinistrate, astfel:

Prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în perioada 15-20.07.2021 s-au alocat 50.000 litri de motorină; 300 bucăți paturi de cazarmament dotate cu pături, cearșeafuri, perne și fețe de perna; 11.500 litri apă; 3.600 bucăți conserve carne: 5.400 bucăți conserve pateu; 25 căsuțe modulare utilate complet ( Bistra -1; Sohodol – 2; Roșia Montană – 21; Câmpeni – 1); 10 bucăți butelii cu aragaz.

De asemenea, Guvernul României a aprobat repartizarea sumei de 749 mii lei pentru județul Alba în vederea realizării lucrărilor de investiții pentru refacerea și punerea în siguranță a infrastructurii unor unități de învățământ de stat afectate ca urmare a calamităților naturale produse de fenomenele meteorologice și hidrologice înregistrate în luna iulie a.c. Unitățile care beneficiază de fonduri sunt din comuna Ocoliș – Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal; din comuna Roșia Montană – Școala  Gimnazială ” Cloșca”, din satul Cărpiniș și Școala Gimnazială Gura Roșei și Grădinița cu Program Normal, din satul Gura Roșiei, din comuna Sohodol – Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Sohodol și din orașul Câmpeni – Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – imobil Atelier – școală.

Prin Hotărârea nr. 10 a Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, din data de 28.07.2021 a fost aprobată solicitarea Instituției – Prefectului – Județul Alba privind acordarea unui sprijin  material costând în 500 metri cubi material lemnos din specia rășinoase, pentru construcții, în vederea sprijinirii persoanelor din uat – urile din Munții Apuseni care au suferit pierderi materiale în urma inundațiilor produse.

Instituția Prefectului – Județul Alba și Consiliul Județean Alba au înaintat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru finanțarea unor cheltuieli de refacere, reabilitare sau intervenție la infrastructura afectată de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba.

Suma totală solicitată este de 31.174 mii lei pentru obiective de infrastructură din administrarea Consiliului Județean Alba și 16 uat-uri: Abrud, Câmpeni, Zlatna, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Livezile, Lupșa, Ocoliș; Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Săsciori, Sohodol, Șugag.

Totodată, până în prezent, AJPIS Alba a înaintat Ministerului Muncii și Protecției Sociale propuneri privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în valoare de 573,500 mii lei pentru 163 familii din Abrud, Câmpeni, Avram Iancu, Ocoliș și Sohodol.

Precizăm că urmează să fie solicitate ajutoare de urgență și pentru familiile afectate din Bistra și Roșia Montană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Târgul ONG-urilor în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina. Evenimente socio-educative, în ultima zi din Săpămâna Națională a Voluntariatului

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Târgul ONG-urilor în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina. Evenimente socio-educative, în ultima zi din Săpămâna Națională a Voluntariatului Astăzi este ulima zi din Săptămâna Națională a Voluntariatului, iar multe ONG-uri, grădinițe sau școli sunt în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina pregătite cu multe activități socio-educative interesante. Demonstrații de robotică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea