Rămâi conectat

Curier Județean

Măsuri pentru sprijinul cetățenilor și autorităților afectate de inundațiile din Alba, din iulie: Peste 570.000 lei, solicitați pentru 163 familii din Apuseni

Publicat

în

Măsuri pentru sprijinul cetățenilor și autorităților afectate de inundațiile din Alba, din iulie: Peste 570.000 lei, solicitați pentru 163 familii din Apuseni

Urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în luna iulie 2021, care au produs pagube în 88 de localități din 25 unități administrativ teritoriale, Instituția Prefectului – Județul Alba a întreprins demersuri către Guvernul României și alte instituții centrale în vederea acordării sprijinului pentru înlăturarea efectelor negative și protejării populației sinistrate, astfel:

Prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în perioada 15-20.07.2021 s-au alocat 50.000 litri de motorină; 300 bucăți paturi de cazarmament dotate cu pături, cearșeafuri, perne și fețe de perna; 11.500 litri apă; 3.600 bucăți conserve carne: 5.400 bucăți conserve pateu; 25 căsuțe modulare utilate complet ( Bistra -1; Sohodol – 2; Roșia Montană – 21; Câmpeni – 1); 10 bucăți butelii cu aragaz.

De asemenea, Guvernul României a aprobat repartizarea sumei de 749 mii lei pentru județul Alba în vederea realizării lucrărilor de investiții pentru refacerea și punerea în siguranță a infrastructurii unor unități de învățământ de stat afectate ca urmare a calamităților naturale produse de fenomenele meteorologice și hidrologice înregistrate în luna iulie a.c. Unitățile care beneficiază de fonduri sunt din comuna Ocoliș – Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal; din comuna Roșia Montană – Școala  Gimnazială ” Cloșca”, din satul Cărpiniș și Școala Gimnazială Gura Roșei și Grădinița cu Program Normal, din satul Gura Roșiei, din comuna Sohodol – Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Sohodol și din orașul Câmpeni – Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – imobil Atelier – școală.

Electrica Furnizare Discount

Prin Hotărârea nr. 10 a Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, din data de 28.07.2021 a fost aprobată solicitarea Instituției – Prefectului – Județul Alba privind acordarea unui sprijin  material costând în 500 metri cubi material lemnos din specia rășinoase, pentru construcții, în vederea sprijinirii persoanelor din uat – urile din Munții Apuseni care au suferit pierderi materiale în urma inundațiilor produse.

Instituția Prefectului – Județul Alba și Consiliul Județean Alba au înaintat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru finanțarea unor cheltuieli de refacere, reabilitare sau intervenție la infrastructura afectată de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba.

Suma totală solicitată este de 31.174 mii lei pentru obiective de infrastructură din administrarea Consiliului Județean Alba și 16 uat-uri: Abrud, Câmpeni, Zlatna, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Livezile, Lupșa, Ocoliș; Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Săsciori, Sohodol, Șugag.

Totodată, până în prezent, AJPIS Alba a înaintat Ministerului Muncii și Protecției Sociale propuneri privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în valoare de 573,500 mii lei pentru 163 familii din Abrud, Câmpeni, Avram Iancu, Ocoliș și Sohodol.

Precizăm că urmează să fie solicitate ajutoare de urgență și pentru familiile afectate din Bistra și Roșia Montană.

Publicitate

Curier Județean

Încă CINCI paturi ATI, suplimentate, pentru pacienții Covid, grav bolnavi, din județul Alba. Situația la nivel național în 27 octombrie

Publicat

în

Încă CINCI paturi ATI, suplimentate, pentru pacienții Covid, grav bolnavi, din județul Alba. Situația la nivel național în 27 octombrie

În data de 27 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.743 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 149 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Electrica Furnizare Discount

1.861 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment nu sunt disponibile paturi libere de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

La Spitalul Municipal Aiud, au fost suplimentate încă CINCI paturi ATI, din rezerva operațională de paturi destinate pacienților de COVID-19.

Spital Orasenesc Cugir 0
Spitalul Orasenesc Campeni 0
Spitalul Municipal Sebeș 0
Spitalul Orășenesc – Abrud 0
Spitalul Municipal Blaj 0
Spital Municipal Aiud 5
Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia 0
Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud 0

 

Citește mai mult

Curier Județean

CS Unirea Alba Iulia obține noi medalii la cele mai puternice competiții de judo din țară. Bogdan Laura Alexia și Sibișan Alexandru, locul 3 la două competiții naționale

Publicat

în

CS Unirea Alba Iulia obține noi medalii la cele mai puternice competiții de judo din țară. Bogdan Laura Alexia și Sibișan Alexandru, locul 3 la două competiții naționale

CS Unirea Alba Iulia a obținut, prin sportivii Bogdan Laura Alexia și Sibișan Alexandru, trei medalii de bronz la două puternice competiții naționale, desfășurate la Poiana Brașov.

Astfel, la Campionatul Național Ne Waza U21, desfășurat în 23-24 octombrie, Bogdan Laura Alexia a obținut locul 3, sportiva concurând la categoria – 52 kg.

Electrica Furnizare Discount

Același loc a fost obținut de către judoka Bogdan Laura Alexia la Cupa României U 21, desfășurată în perioada 22-23 octombrie, unde a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme.

La rândul său, Sibișan Alexandru a obținut medalia de bronz la Cupa României la Judo U 21. Sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Pitești), acesta a concurat la categoria – 90 de kilograme.

Antrenorii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian. Rezultatele sportivilor sunt mai meritoase în contextul în care au concurat la categorii de vârstă superioare vârstelor lor.

„În calitate de director al clubului, când văd că rezultatele nu contenesc să apară, nu îmi rămâne decât să fac tot ce ține de mine pentru ca toți sportivii să aibă tot ce le trebuie, să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire. Dacă talentul nu este însoțit de ore întregi de muncă nu va fi încununat de succes. Îi felicit pe sportivi, cât și pe antrenori, pentru ceea ce au realizat”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Bogdan Laura Alexia și Sibișan Alexandru sunt componenți ai loturilor naționale de judo și participă la programele centralizate de pregătire, conform calendarului Federației Române de Judo. Bogdan Laura Alexia este componentă a Centrului Olimpic Cluj, în vreme ce Alexandru Sibișan este component al Centrului Olimpic Pitești.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.

Citește mai mult

Curier Județean

Sistem fotovoltaic la Ocna Mureș pentru reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat și a clădirilor publice. Ce valoare are investiția

Publicat

în

Sistem fotovoltaic la Ocna Mureș pentru reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat și a clădirilor publice. Ce valoare are investiția

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizarea și instalarea unui sistem fotovoltaic cu puterea de 500kw pentru primăria Ocna Mureș. Valoarea estimată a achiziției este de 2.884.516,85 lei, fără TVA, constând din furnizare sistem fotovoltaic, montaj, sistem de supraveghere, amenjare drum de acces și drum de incintă și împrejmuire, precum și racordarea CEF la RED.

Se vor instala un număr de 1584 panouri fotovoltaice cu putere nominală de 320W, configurate într-un grup de producere cu orientarea sud, pe structura de oțel, conectate la 5 inveroare cu putere nominală cuprinsă între 100-110 KW.

Optimizarea costurilor energetice la nivelul administrației publice locale și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. Consumul ridicat de energie electrică al sistemului de iluminat public și al instituțiilor publice administrate de Primăria Ocna Mureș (școli, grădinițe, spital, sediul administrativ al Primăriei Ocna Mureș), au determinat luarea de măsuri privind creșterea eficienței enegetice prin investiții care să permită autoproducerea de energie prin instalarea unei centrale fotovoltaice.

Electrica Furnizare Discount

Instalarea centralei fotovoltaice va permite reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat public și a clădirilor publice.

Din punctul de vedere al cererii de bunuri și servicii în zona analizată pentru implementarea proiectului, prognoza este că investiția va înscrie o evoluție pozitivă pe termen mediu și lung.

Implementarea acestui proiect duce la creșterea numărului locurilor de muncă, crearea a cel puțîn 2 noi locuri de muncă (pentru monitorizare și exploatare) în faza de operare a centralei fotovoltaice, respectând principiile dezvoltării durabile și ale protecției mediului.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe o structura din oțel, structura astfel concepută încât să asigure rezistență la încărcare și vânt. Stâlpii de susținere a structurii vor fi fixăți prin batere în pământ la 2 m adâncime. Pe această structura din oțel se vor fixa bare longitudinale și transversale pe care vor fi montate panourile fotovoltaice, utilizând cleme de aluminiu de mijloc și capăt de rând. Pentru creșterea randamentului, panourile vor fi orientate spre sud. la un unghi de înclinare de 35°.

Invertoarele și tabloul electric de protecție a invertoarelor vor fi amplasate pe structura de susținere a panourilor prin intermediul unor armatruri metalice. Armăturile vor face parte din ansamblul de montaj al acestora, inclus în chitul de livrare a producătorului. Invertoarele vor fi cu grad de protecție IP65, pentru a facilita instalarea lor în aer liber.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare