Rămâi conectat

Cultură Educație

Măsuri integrate în domeniul turismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri (luni, 31 ianuarie 2010), sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia a găzduit lansarea unui nou proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia PAKIV România, în parteneriat cu SC Synthesis Management Consultants SMC SRL. Proiectul se intitulează „Măsuri integrate în domeniul turismului” şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acest nou proiect a fost demarat în data de 1 noiembrie 2010 şi se va derula pe o perioadă de doi ani, până în data de 30 noiembrie 2012, având o valoare totală de 2.083.400 RON. Obiectivul general al proiectului vizează creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii a persoanelor fără ocupaţie, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri şi şomeri de lungă durată din mediul rural, din judeţul Alba, prin măsuri active de ocupare, pentru dezvoltarea de noi abilităţi de acces şi menţinere pe piaţa muncii în domeniul turismului şi dezvoltării antreprenoriale. Cu alte cuvinte, proiectul îşi propune să iniţieze şi să implementeze o serie de activităţi de formare profesională (cursuri) în meseriile de recepţioner, ghid turistic, agent de turism şi lucrător pensiune turistică. Beneficiarii direcţi ai acestor cursuri sunt un număr de 200 de persoane care vor urma cursurile respective, iar beneficiari indirecţi sunt eventualii angajatori din domeniul turismului, care vor avea astfel la dispoziţie personal calificat. Pentru atingerea obiectivului, în cadrul proiectului se vor desfăşura o serie de activităţi: campanii de informare a grupurilor ţintă, publicitate prin intermediul pliantelor şi afişelor, furnizarea serviciilor de mediere, realizarea planurilor individuale de mediere şi organizarea burselor locurilor de muncă în domeniul turismului, informare şi consiliere, respectiv orientare profesională etc. De menţionat faptul că diplomele de calificare şi de specializare acordate beneficiarilor sunt în conformitate cu cerinţele CNFPA şi, prin urmare, valabile oriunde la nivel naţional în acest domeniu.
Oportunitatea acestui proiect este demonstrată prin faptul că, potrivit statisticilor, judeţul nostru este, pe de-o parte, profund marcat de şomaj (suntem pe locul trei din acest punct de vedere, în Regiunea Centru) iar pe de altă parte există o tendinţă clară de dezvoltare a turismului, care ar putea atrage în perspectivă multă forţă calificată de muncă. Interesant este faptul că astfel de cursuri mai sunt organizate şi de alte structuri, precum Asociaţia AS 2001, ANTREC şi Consiliul Judeţean Alba. În acest context, reprezentantul CJ Alba, dl. Lucian Docea, a propus o întâlnire a tuturor acestora la sediul administraţiei judeţului unde, în cadrul unei mese rotunde, să fie dezbătute toate aspectele legate de acest tip de activitate, pentru ca ea să se desfăşoare pe principiile complementarităţii, nu ale concurenţei sterile.
La lansarea noului proiect au fost prezenţi Gruia Bumbu, preşedintele Asociaţiei PAKIV, Anda Enache, responsabil cu promovarea şi comunicarea în cadrul proiectului (care a şi făcut prezentarea acestuia), Teodora Şovan, reprezentanta SC Synthesis Management Consultants SMC SRL, precum şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba, ai Prefecturii Alba şi ai Primăriei Alba Iulia, alături de reprezentanţi ai numeroase alte structuri cu activitate în domeniul turismului.
Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea