Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Măsuri economice de ajutor pentru persoane vulnerabile, în 2024: Ce anunță Guvernul pentru România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Măsuri economice de ajutor pentru persoane vulnerabile, în 2024: Ce anunță Guvernul pentru România

Premierul Marcel Ciolacu aduce vești îmbucurătoare pentru milioanele de români, dezvăluind măsurile economice ce vor continua și în anul 2024, cu un accent deosebit asupra persoanelor vulnerabile.

În cadrul anunțului oficial, prim-ministrul a subliniat că guvernul va menține plafonarea prețurilor la energie și gaze, alături de limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, contribuind astfel la stabilizarea economiei și la reducerea inflației.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au condus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și limitarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, șeful Executivului a subliniat angajamentul continuu al guvernului în investiții pentru surse de energie accesibile, menționând un program de instalare a panourilor fotovoltaice. Această inițiativă, conform premierului, reprezintă un pas semnificativ către independența energetică a României.

„În plus, am negociat în cadrul PNRR – prin programul Repower EU – un buget de 1,4 miliarde de euro, prin care vom finanța zeci de mii de români, majoritatea din mediul rural, pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic. Este cel mai ambițios program de modernizare a gospodăriilor din istoria României!”, a adăugat Ciolacu.

Citește și: Mai multe vouchere și ajutoare pentru români vor fi eliminate, în 2024: Profesorii și pensionarii, afectați de măsurile de austeritate

Premierul a continuat cu vestea prelungirii plafonării adaosurilor comerciale la alimentele de bază și cu menționarea continuării alimentării cardurilor cu vouchere pentru alimente la fiecare două luni.

„În plus, îi informez pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa și în anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni”, a concluzionat Marcel Ciolacu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea