Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mașinile și motocicletele care produc zgomot ar putea fi interzise în perioada de odihnă. Ce amenzi riscă șoferii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mașinile și motocicletele care produc zgomot ar putea fi interzise în perioada de odihnă. Ce amenzi riscă șoferii

Mașinile și motocicletele care ar putea deranja orele de odihnă ar putea fi interzise. Făptașii ar putea să primească amenzi de mii de lei.

Numărul persoanelor din Capitală afectate de zgomotul din timpul nopții a crescut de la 1,2 milioane în 2016 la aproape 1,9 milioane în 2021. Sunt concluziile la care au ajuns autoritățile locale după ce au întocmit așa-numitele hărți de zgomot.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acum, conform unui proiect, cei care au mașini sau motoare puternice sau modificate ar putea fi sancționați cu până la 5 mii de lei, dacă zgomotul produs de acestea depășeste 95 de decibeli si circulă cu ele în intervalul 22 – 8 dimineața.

Citește și: Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Femeie: „Eu vin dintr-un orășel mai mic, acolo e foarte liniște. E prea mult zgomot. Eu sunt obișnuită cu liniștea mea de acasă.”

Bărbat:
 „Chiar am proprietari de mașini puternice la mine în zonă și fac un zgomot infernal. Habar nu am de ce fac chestia asta.”

Bărbat: „Este și zgomotos și poluat și destule mașini.”

Gabriel Rău, inițiatorul proiectului: „Proiectul se referă și la mașini și la motociclete, practic orice autovehicul care produce peste 95 de decibeli noaptea. 95 de decibeli înseamnă cât s-ar sparge asfaltul peste noapte. Vorbim de acele persoane care pentru plăcerea lor trezesc sute, poate chiar mii de oameni doar parcurgând un segment de drum noaptea.”

Conform proiectului, măsurarea zgomotului produs de vehicule se va face prin sondaj de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român, potrivit stirileprotv.ro.

Bogdan Lazarovici, acustician: „Prima lege de la noi este un ordin de al Ministerul Sănătății care spune că noaptea la fațada locuințelor trebuie să fie 45 de decibeli, iar în timpul nopții în interior, din surse exterioare, să nu se depășească 30 de decibeli. Exemplul pe care aș putea să vi-l dau e Austria, în Tirol nu ai voie să circuli cu autovehicule care depășesc 80 de decibeli. Toți șoferii, mai ales șoferii de camion, încearcă să evite zona respectivă.”

Proiectul va fi supus la vot săptămâna aceasta în ședința Consiliului General.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea