Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Mașina de vot” din CL Alba Iulia s-a ”gripat” – consilierii PNL au votat taman… cum NU a vrut șeful, dar și-au reparat greșeala la al doilea vot… pe același proiect!

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia are consilieri locali neatenți, aceasta este concluzia la care a ajuns, și a spus-o cu voce tare, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, în ședința Consiliului Local de azi.

Și îi dăm dreptate! Păi cum să-ți lași șeful (atât pe linie de administrație cât și pe linie de partid), să vorbească preț de minute bune, să-i dai senzația că ai înțeles mesajul transmis, și apoi să votezi exact cum nu trebuia? Nu se face! De aceea, aleșii locali s-au regrupat și-au făcut un pocinog și mai mare: au votat încă o dată același proiect (ceea ce, după toate regulile, iar nu se face!), așa… casă fie bine și să nu fie rău mai târziu (eventual la o ședința de partid).

”Incidentul administrativ” s-a produs la votul proiectului de hotărâre prin care se prevedea aprobarea solicitării făcute de Clubul Sportiv ”Mova” Alba Iulia care dorea să amplaseze, cu caracter sezonier, în perioada 1 noiembrie – 31 martie, o structură presostatică (un fel de ”balon”), care să acopere terenul de tenis din Cetatea Alba Carolina, și un spațiu de ”odihnă și relaxare” unde să se servească ”produse ambalate necesare activităților sportive”, în perioada 1 aprilie – 31 octombrie.

Solicitarea cu ”balonul” a mai fost luată în discuție și anul trecut, iar atunci nimeni n-a avut nimic împotrivă. Ei, anul acesta s-a ajuns la concluzia că el ”strică peisajul”, iar despre acest aspect a ținut un scurt discurs primarul Mircea Hava, respectiv despre cât de inestetică este o astfel de amenajare, chiar lângă zidurile Cetății și cât de agresat vizual este vizitatorul, la vederea lui. Cât despre terasa mascată ”în spațiu de odihnă și relaxare”, a spus clar – pentru așa ceva există un regulament, iar locul a fost concesionat pentru activități sportive.

După cum priveau admirativ-aprobator la el (la primar) majoritatea consilierilor (adică PNL-iștii), ai fi zis că au înțeles mesajul. Însă… surpriză, după vot, se constată că proiectul a fost aprobat, e drept, pe jumătate, respectiv cu ”balon”, dar fără terasă!

Ce a urmat este, bineînțeles, de-a râsu’-plânsu’: edilul supărat spune: ”Voi ataca proiectul în contencios administrativ (chiar dacă, de fapt, nu poate s-o facă); panicat, viceprimarul Paul Voicu (președintele de ședință) cere aprobarea consilierilor locali să se revină asupra votului; și mai panicați, consilierii aprobă ”cu 2 mâini”… dar parcă tot nu au înțeles care e problema (moment în care au fost apostrofați: ”Sunteți neatenți!”); într-un final s-au edificat: proiectul nu trebuia să treacă, ceea ce s-a și întâmplat: a fost respins cu majoritate de voturi!

Evident, toată lumea prezentă a înțeles perfect ce s-a întâmplat, și chiar s-a glumit copios despre modul ”subtil” în care a fost ”întors” votul. Totuși, am vrut să aud și o explicație oficială, ce mi-a fost oferită de celălalt viceprimar, Gabriel Pleșa: ”Proiectul nu a fost votat de două ori pentru că, oricum, prima dată a fost o neînțelegere generală iar rezultatul votului nu a apucat să fie consemnat!”.

În concluzie, în opinia majorității consilierilor locali (PNL), mai puțin Simone Albani care a încercat, la un moment dat, să explice că nu e bine, totul s-a desfășurat conform legii și regulamentului!… No comment!

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea