Manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii, vor fi verificați de ANAF: Ce spune șeful fiscului
Manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii, vor fi verificați de ANAF: Ce spune șeful fiscului
Controalele masive la persoane fizice care încep de la 1 iulie. Felul în care inspectorii ANAF vor face selecţia celor care urmează a fi verificați a fost descrisă de şeful ANAF, Lucian Heiuş, într-un interviu acordat Hotnews.
„Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme şi este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF”, conform declaraţiilor date pentru Hotnews de şeful Fiscului Lucian Heiuş
El a vorbit despre controalele care urmează a fi desfăşurate de ANAF, inclusiv la persoane fizice (de la 1 iulie).
Lucian Heiuş a declarat că vor începe controale ANAF şi pe litoral pentru că nu se dau bonuri fiscale la şezlonguri, fiind sesizări în acest sens de la diferiţi clienţi.
În ce priveşte manichiristele, Heiuş a spus că manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii ar trebui să se aştepte ca într-o zi să fie verificaţi. „Ştiţi că declaraţia unică care se depune în 25 mai se referă la anul trecut. Aici a fost vorba, de fapt, de un proiect pilot. În cazul acestor saloare de înfrumuseţare a fost pe Bucureşti şi pe Ilfov. Li s-a trimis o informare. (…) Noi am trimis la nişte segmente de meserii la care aveam informaţii din cadrul industriilor: Nu lucrăm corect, ne plătim chiria, avem oameni angajaţi dar în acelaşi timp, eu sunt la parterul blocului, iar la etajul 3 mai sunt încă două care lucrează fără acte.
Noi atunci am încercat să vedem care ar fi elementele ţintă şi să trimitem şi să le spunem că nu-i corect cum desfăşori şi că ar trebui să se autorizeze, să îndeplinească condiţiile ca să respecte legea.
Prevenţia e la fel de importantă ca şi controlul”, a afirmat şeful Fiscului.
Potrivit acestuia, ANAF are un număr de telefon unic unde sunt sesizaţi cu tot felul de lucruri.
„Suntem sesizaţi şi cu profesori care dau meditaţii. Întotdeauna mergem când suntem sesizaţi. O să fim sesizaţi la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare.
De obicei, sesizările astea sunt la nemulţumirile clienţilor. Obţinem informaţii referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foştii angajaţi. Eşti obligat să te duci în control. În momentul în care cineva îţi face o reclamaţie, trebuie să te duci”, a adăugat Heiuş.
Sursa: adevarul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Prețuri ca în Elveția în supermarket-urile din România, dar salarii de 6 ori mai mici: Exemple de prețuri
Prețuri ca în Elveția în supermarket-urile din România, dar salarii de 6 ori mai mici: Exemple de prețuri În România mai avem puțin până să ajungem să avem aceleași prețuri ca în Elveția, după luni consecutive de creștere a inflației. Când merg la supermarket, mulți cetățeni pot observa că au ajuns să pună din ce […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 12 ore
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 2 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui