Rămâi conectat

Actualitate

Manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii, vor fi verificați de ANAF: Ce spune șeful fiscului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii, vor fi verificați de ANAF: Ce spune șeful fiscului

Controalele masive la persoane fizice care încep de la 1 iulie. Felul în care inspectorii ANAF vor face selecţia celor care urmează a fi verificați a fost descrisă de şeful ANAF, Lucian Heiuş, într-un interviu acordat Hotnews.

„Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme şi este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF”, conform declaraţiilor date pentru Hotnews de şeful Fiscului Lucian Heiuş

El a vorbit despre controalele care urmează a fi desfăşurate de ANAF, inclusiv la persoane fizice (de la 1 iulie).

Lucian Heiuş a declarat că vor începe controale ANAF şi pe litoral pentru că nu se dau bonuri fiscale la şezlonguri, fiind sesizări în acest sens de la diferiţi clienţi.

În ce priveşte manichiristele, Heiuş a spus că manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii ar trebui să se aştepte ca într-o zi să fie verificaţi. „Ştiţi că declaraţia unică care se depune în 25 mai se referă la anul trecut. Aici a fost vorba, de fapt, de un proiect pilot. În cazul acestor saloare de înfrumuseţare a fost pe Bucureşti şi pe Ilfov. Li s-a trimis o informare. (…) Noi am trimis la nişte segmente de meserii la care aveam informaţii din cadrul industriilor: Nu lucrăm corect, ne plătim chiria, avem oameni angajaţi dar în acelaşi timp, eu sunt la parterul blocului, iar la etajul 3 mai sunt încă două care lucrează fără acte.

Noi atunci am încercat să vedem care ar fi elementele ţintă şi să trimitem şi să le spunem că nu-i corect cum desfăşori şi că ar trebui să se autorizeze, să îndeplinească condiţiile ca să respecte legea.

Prevenţia e la fel de importantă ca şi controlul”, a afirmat şeful Fiscului.

Potrivit acestuia, ANAF are un număr de telefon unic unde sunt sesizaţi cu tot felul de lucruri.

„Suntem sesizaţi şi cu profesori care dau meditaţii. Întotdeauna mergem când suntem sesizaţi. O să fim sesizaţi la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare.

De obicei, sesizările astea sunt la nemulţumirile clienţilor. Obţinem informaţii referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foştii angajaţi. Eşti obligat să te duci în control. În momentul în care cineva îţi face o reclamaţie, trebuie să te duci”, a adăugat Heiuş.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea