Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

MÂINE: PROTEST al angajaților de la Penitenciarul Aiud, în fața Prefecturii din Alba Iulia. Ce i-a nemulțumit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicaliştii din Penitenciarul Aiud vor protesta în data de 24 februarie în faţa Instituției Prefectului din Municipiul Alba Iulia, nemulţumiţi de faptul că sistemul penitenciarelor se confruntă cu o criză de personal, dar şi pentru că nu le sunt plătite anumite drepturi salariale prevăzute de lege.

Potrivit lui Ovidiu Vatca, reprezentantul federației PUBLISIND, la această adunare vor fi prezenți maximum 100 de persoane, așa cum prevede legea. La această acțiune vor participa atât personal activ, cum ar fi polițiști de la penitenciar și grefieri, până la cadrele ieșite la pensie.

Nemulțumirile acestora sunt datorate, conform organizatorului acestui protest, de neacordarea voucherelor de vacanță, personalul tot mai puțin, plata pentru orele suplimentare, dotarea slabă a angajaților și alte condiții necorespunzătoare pentru desfășurarea activităților din instituții.

În cursul zilei de joi, 11 februarie, un protest asemănător a avut loc la Penitenciarul Deva, unde, potrivit liderilor sindicali, gradul de ocupare a posturilor este de 68%, iar la nivel naţional acesta scade la 58%.

„Principala problemă este că am ajuns la 68%, gradul de ocupare a funcţiilor. Chiar şi azi (joi n.r), când ne pregăteam de acest miting de protest, paza penitenciarului o facem cu deţinuţi. Nu este normal. Nu cerem revendicări salariale, cerem doar să ne încadreze personal şi să primim drepturile pe care le-am dobândit cinstit, prin lege. Sistemul este bolnav, am ajuns la limita suportabilităţii”, a declarat preşedintele Sindicatului Independent „Vulturul”, Nicolae Grosu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea