Rămâi conectat

Actualitate

Mai mulți bani de la stat pentru liceeni. Modificarea, care înlătură o anomalie legislativă, îi va bucura pe tineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Informație surpriză pentru elevii din România! În urma unei anomalii legislative privind modul de acordare a ajutoarelor pentru programul „Bani de liceu”, autoritățile au luat măsuri care vor conduce la o majorare a sumei primite de tineri.

Este vorba despre elevii de liceu care beneficiază de indemnizația aferentă programului guvernamental “Bani de liceu” și care nu au voie, conform legislației actuale, să cumuleze sumele primite cu alte ajutoare din venitul familiei, de genul indemnizației de handicap sau bursa socială.

Astfel că Ministerul Educației modifică această prevedere, astfel încât copiii din aceste familii să poată primi și ei ajutorul pentru liceu.

Guvernul a adoptat HG 712/2018 care asigură elevilor de liceu pe toată durata cursurilor 250 de lei lunar cu condiția ca venitul pe membru de familie dă nu depășească 500 de lei pe lună per membru de familie.

Cum se modifică hotărârea care stabilește criteriile de acordare a sprijinului pentru liceeni

”La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, indemnizaţiei lunare pentru persoanele cu handicap grav şi accentuat, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor”.

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea