Rămâi conectat

Politică Administrație

Macovei, amintiri cu Atanasiu și Tăriceanu: Ei voiau să semnez o ordonanță de urgență care era ilegală

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele M10, Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că Teodor Atanasiu, când era ministru al Apărării, a venit, într-o ședință de guvern, cu o ordonanță de urgență ilegală pe care ea, în calitate de ministru al Justiției, nu a vrut să o semneze, cauză pentru care Tăriceanu i-a spus să iasă o jumătate de oră afară și să se mai gândească.

Macovei01

”Domnul Atanasiu era ministru al Apărării când eram în Guvern. Și, într-o ședință de guvern, a venit cu o ordonanță de urgență prin care voia să facem o achiziție publică, să cumpărăm ceva pentru armată, dar era ilegală ordonanța de urgență. Ministrul Justiției semnează pentru legalitatea fiecărui document adoptat de Guvern, cu foarte puține excepții. Și, eu îi spusesem că nu este legală și cu toate acestea, a vorbit cu Tăriceanu, a pus-o pe ordinea de zi suplimentară. Dar a spus, iarăși nu am avizul ministrului Justiției și s-au uitat mulți la mine și au spus la ce nu ne dai avize? La ce ne tratezi ca pe niște infractori? Le-am spus, păi sunteți infractori”, a afirmat Macovei.

Președintele M10 a adăugat că vrea să vadă stenogramele guvernului de la acea vreme.

”Zic, nu semnez. Tăriceanu îmi spune, ieși afară jumătate de oră, gândește-te și întoarce-te. M-am dus la ușă și, înainte de a închide ușa pe dinafară, am spus, mă duc afară dar nu devine legal în jumătate de oră. M-am dus afară, am vorbit cu mama, cu niște prieteni. M-am întors, am deschis ușa și  se uitau toți la mine. Deci îmi dădeam seama ce miză este. Nu știu ce era acolo, dar erau disperați toți să semnez asta. Am făcut doar din cap că nu”, a conchis Macovei.

Macovei a povestit acest episod, la Alba Iulia, la lansarea candidaților M10 din județul Alba, în contextul în care a criticat candidatul PNL la Primăria Capitalei, spunând că ”nu știe cine l-a ales”, ea fiind informată din sală că Marian Munteanu a fost propus de Teodor Atanasiu. Macovei a reacționat, apoi, spunând despre cei doi că ”fac un cuplu bun”.

Citește și Macovei, la Alba Iulia: Cu Marian Munteanu primar, Bucureștiul ar ajunge în iad. O asemenea propunere este o rușine


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea